Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Trombolyse bij CVA

Innovatieve behandelingen voor 4 jaar in basispakket

17 okt 2012

Het College voor zorgverzekeringen (CVZ) bepaalt welke behandelingen in aanmerking komen voor vergoeding vanuit het basispakket. Nieuwe behandelmethodes komen per definitie niet in aanmerking en krijgen zodoende geen kans om de effectiviteit hiervan aan te tonen. De minister van VWS kan nu op advies van CVZ, een periode van 4 jaar vernieuwende behandelingen op laten nemen in het basispakket. Zodat, na bewezen effectiviteit, de behandeling definitief opgenomen kan worden. Voor vernieuwende behandelmethodes kunnen zorgverleners tot 29 november van dit jaar nog voorstellen indienen welke dan per 2014 een tijdelijke vergoeding vanuit het basispakket kunnen krijgen. Uiteraard dient men de voorstellen te begeleiden met ondersteunend onderzoek. ZonMW stelt in totaal een bedrag van 1,2 miljoen euro beschikbaar voor deze onderzoeken.

In 2013 worden nu twee proefperiodes gestart voor het wegbranden van de zenuwuiteinden in de slagaders naar de nieren, renale denervatie, ter behandeling van hoge bloeddruk en voor intra-arteriële trombolyse bij een acuut CVA. Mochten de resultaten hiervan positief uitpakken dan blijven beide behandelingen definitief vergoed vanuit het basispakket.  

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.