Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

welke polis moet je kiezen?

Keuzevrijheid op je zorgpolis, doen of laten?

20 dec 2018

Keuzevrijheid, het woord zegt het eigenlijk al, je wilt tenslotte toch zelf kiezen van welke zorgverlener je kiest? Maar de cijfers van de verzekeraars laten ons zien dat wij de afgelopen jaren massaal hebben gekozen voor de goedkope soms zelfs budgetpolissen, sterker nog 2,3 miljoen mensen hebben een dergelijke polis (13 procent van de verzekerden). Al jaren raden wij dit ten zeerste af aan onze klanten, in dit artikel zullen wij u uitleggen waarom.

Verschillen tussen de polissen van je zorgverzekering

Op dit moment hebben we een aantal verschillende polissen die op de verzekeringsmarkt te verkrijgen zijn namelijk:

  • Budgetpolis, de goedkoopste polis op de markt, deze polis kenmerkt zich vanwege het feit dat slechts enkele zorgaanbieders gecontracteerd zijn. De verzekeraar bepaalt naar welk ziekenhuis u gaat en waar u recht op heeft. Indien u gebruik maakt van een andere niet gecontracteerde zorgverlener, dan vergoeden zij soms slechts 65% van wat zij het marktconforme tarief vinden. Echter is dit tarief ook vaak veel lager dan de daadwerkelijke prijs die het ziekenhuis vraagt. Dit kan u dus in enkele gevallen tot wel duizenden euro’s schade opleveren, wat u zelf moet betalen!
  • Naturapolis, deze volgt op de budgetpolis en heeft vrijwel dezelfde voorwaarden, zij hebben vaak meerdere ziekenhuizen/ zorgverleners gecontracteerd maar indien dit niet het geval is vergoeden zij 75% van de marktconforme prijs, dus dit kan je ook in de portemonnee raken indien je dus gebruik maakt van een niet gecontracteerde zorgverlener!
  • Combinatiepolis: Deze groep, op dit moment de polissen van Hema, Ditzo, DSW en Intwente, hebben de voorwaarde van een restitutiepolis in combinatie met een naturapolis. Dit wil zeggen dat alle verzekeraars waarmee zij een contract hebben zij volledig vergoeden. De aanbieders waar zij geen contract mee hebben bieden DSW, Intwente en Ditzo 100% vergoeding tot wat zij een marktconform tarief vinden. Hema hanteert hierin afwijkende voorwaarden dat zij tot 75% van het maximum van 75% van hun marktconforme tarief geven, dit is dus de minst aantrekkelijke van deze polis soort.
  • Restitutiepolis: De vaak iets duurdere polis, op dit moment verschilt deze prijs 12,30 euro per maand met de goedkoopste polis echter ben je altijd verzekerd dat de kosten die je maakt, dat je die volledig vergoed krijgt van je zorgverzekeraar. Wil je dus niet onverwacht voor kosten komen te staan die je achteraf niet zelf kan betalen. Dan raden wij echt aan om voor deze toch iets duurdere polis te kiezen maar verder geen risico te lopen dat je of 80 kilometer moet rijden naar een gecontracteerde aanbieder of tot wel duizenden euro’s zelf moet gaan betalen.

Hoe kan ik de restitutiepolis kiezen op ZorgverzekeringWijzer?

Indien u de vergelijking gaat starten op de pagina: Zorgpremie vergelijken, dient u hierna uw gegevens in te vullen voor een advies op maat. Vervolgens selecteert u in het filter Volledige keuzevrijheid, dit zorgt ervoor dat u de restitutiepolissen te zien krijgt waarbij een volledige vergoeding is ongeacht welke zorgverlener u kiest voor uw behandeling. Komt u er niet uit, neemt u dan gerust contact met ons op, ons team staat u graag te woord om u te helpen! Dit kan zowel via de webchat, telefonisch als op kantoor met een kop koffie!

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.