Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

keuzevrijheid zorgverzekering

Kies voor de verzekering die bij je past!

29 nov 2016

Zorg ervoor dat je in 2017 niet wordt beperkt door jouw zorgverzekering en kies daarom een verzekering die goed bij jou past. Hiervoor is het echter wel nodig om het verschil te weten tussen een restitutie-, natura- en budgetpolis.

 

Tussen de restitutie-, natura- en budgetpolis zitten verschillen op het gebied van de hoogte van de premie, de hoogte van de vergoeding en de keuzevrijheid van de zorgverlener. Denk bij de keuze van jouw zorgverzekering goed na over de vorm die voor jou het meest gunstig uitpakt.

 

Een belangrijk verschil tussen de vormen is de keuzevrijheid die je krijgt. De budgetpolis beperkt zich namelijk tot een aantal zorgverleners (beperkte keuzevrijheid) waarmee jouw zorgverkering een contract heeft. Hiermee kun je veel geld besparen, maar je kunt hierdoor achteraf ook voor hoge kosten komen te staan. Je moet er toch niet aan denken dat je na een ongeluk de ambulancebroeder moet navigeren naar het ziekenhuis waarmee jouw verzekering een contract heeft afgesloten?

 

De naturapolis staat voor een volledige vergoeding bij de zorgverleners waarmee een contract is gesloten. Het voordeel is dat je met deze polis de rekening bij betreffende zorgverleners nooit hoeft voor te schieten, maar ook hier ben je dus beperkt in de keuze van je zorgverlener. Het is wel mogelijk om naar zorgverleners te gaan waarmee geen contract is afgesloten, maar dan dien je echter wel een deel van de rekening zelf te betalen.

 

Tot slot heb je de restitutiepolis. Deze vorm geeft een standaard vergoeding, ongeacht de zorgverlener die je kiest. Je hebt dus volledige keuzevrijheid. Vanwege deze vrijheid is dit de duurste vorm die we kennen. Het kan ook hier wel eens voorkomen dat je de rekening zelf moet voorschieten, maar de verzekeraar betaalt in dat geval altijd het gebruikelijke bedrag terug. Het is dus goed om te kijken naar de soort polis bij het afsluiten van een verzekering.

Anne van Hout

Anne van Hout, werkt als freelance journalist - heeft als doel om elke consument zo goed mogelijk te informeren door nieuwsberichten rondom zorgverzekeringen voor een ieder toegankelijk te maken.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.