Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Zorgverzekeringwijzer Awards 2015

Kleine zorgverzekeraars zijn klantvriendelijker

15 dec 2014

DSW en ONVZ verzekerden meest tevreden

Ook dit jaar reikt vergelijkingssite ZorgverzekeringWijzer.nl haar awards uit. Ruim 998 consumenten en 1346 zorgverleners brachten in de afgelopen periode hun stem uit en beoordeelden de zorgverzekeraars op diverse aspecten. De winnaar in de categorie consumenten is zorgverzekeraar DSW maar zorgverleners beoordeelden verzekeraar ONVZ als beste.

Beste zorgverzekeraar gekozen door de consument

Consumenten beoordeelden de zorgverzekeraars op premie, vergoedingen en dekkingsvoorwaarden, declaratie en klantenservice. Op basis van deze beoordelingen komt zorgverzekeraar DSW als beste uit de bus met een gemiddeld rapportcijfer van 8,6. De verzekeraar gooide vooral hoge ogen op de onderwerpen Declaraties uitbetalen (8,9) en Klantenservice (8,9). Op de tweede plaats is ONVZ geëindigd met een gemiddeld cijfer van 7,9. Hoge scores uit het onderzoek op declaraties uitbetalen (9,3) en klantenservice (9,0) maar minder op premie basisverzekering (7,9) en vergoedingen en dekkingsvoorwaarden (8,5). De laatste zorgverzekeraar die een plek in de top drie inneemt is Delta Lloyd. Met een rapportcijfer van 7,9 eindigde deze zorgverzekeraar op de derde plaats volgens de mening van de consument. Goede punten volgens de consument uit het onderzoek: declaratie (8,4) en klantenservice (8,2). Premie (7,4) en de vergoedingen werden lager beoordeeld (7,6).

Beste zorgverzekeraar gekozen door de zorgverlener

Zorgverleners beoordeelden de zorgverzekeraars op andere onderwerpen dan de consumenten namelijk, vergoedingstarief, keuzevrijheid, restitutie, administratieve eisen, contractvoorwaarden en klantenservice. Volgens de zorgverleners presteert zorgverzekeraar ONVZ momenteel het beste. Met een gemiddeld rapportcijfer van 7,6 behaalde de verzekeraar de eerste plaats in de categorie zorgverleners. Vooral de onderwerpen keuzevrijheid (8,5) en klantenservice (8,1) werden hoog beoordeeld. Op de tweede plaats is DSW geëindigd met een gemiddeld cijfer van 7,3. De top drie wordt tot slot afgesloten door zorgverzekeraar VGZ, die een cijfer van 4,6 behaalde.

Vanaf  de maand mei brachten zowel consumenten als zorgverleners massaal hun stem uit. In totaal zijn er ruim 2344 stemmen uitgebracht waarvan 998 door consumenten en 1346 door zorgverleners. In beide categorieën zijn zorgverzekeraars op verschillende onderwerpen beoordeeld. Voor ieder onderdeel ontving de zorgverzekeraar een rapportcijfer van minimaal 1 tot maximaal 10. Dit resulteerde uiteindelijk in een gemiddeld rapportcijfer. Op basis van deze gemiddelde rapportcijfers zijn in iedere categorie de top drie beste zorgverzekeraars naar voren gekomen.

Rob de Graaf

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige en verbetermanager binnen de zorg. "Sinds het begin van de website hebben wij gekeken hoe we het zo eenvoudig mogelijk kunnen maken voor de consument om hun weg te vinden in het oerwoud van de verzekeraars." U kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.