Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

basispakketvarken

Komende wijzigingen Zorgverzekering 2013

30 aug 2012

Het nieuwe jaar komt zachtjes aan naderbij, een goed ogenblik om eens stil te staan bij uw zorgverzekering. Ieder jaar zijn er wijzigingen en deze kunnen nadelig uitpakken in de vorm van meer betalen of onvoldoende verzekerd zijn. In grote lijnen zijn de wijzigingen voor 2013 nu bekend, onder voorbehoud van mogelijke wijzigingen tijdens Prinsjesdag of het nieuw te vormen kabinet. Om u alvast een indruk te geven van de komende wijzigingen hebben we het één en ander op een rijtje gezet.

Wijzigingen basispakket 2013:

  • Stoppen met roken zal volgend jaar weer in het basispakket worden opgenomen. Alle middelen om te stoppen met roken, zoals bijvoorbeeld nicotinepleisters, worden weer helemaal vergoed
  • Hetzelfde geldt voor dieet advisering, ook deze zal weer opgenomen worden in het basispakket. Let wel: maximaal 3 uur dieetadvies zal per jaar vergoed worden
  • Op dit moment worden rollators nog volledig vergoed maar dat zal volgend jaar anders zijn, deze vergoeding wordt uit het basispakket geschrapt
  • Ook bij gehoortoestellen verandert het één en ander. Nu wordt er nog 509,50 euro per toestel vergoed maar in 2013 wordt van u een eigen bijdrage van 25% gevraagd.

Andere belangrijke wijzigingen 2013

  • Wordt u opgenomen in het ziekenhuis dan zal in 2013 een eigen bijdrage van 7,50 euro per dag betaald moeten worden
  • Er zijn tevens extra voorwaarden opgesteld voor IVF behandelingen. Bent u ouder dan 43 jaar dan wordt deze niet meer vergoed en bij vrouwen jonger dan 38 jaar wordt 1 embryo geplaatst na de eerste 2 behandelingen.
  • Alle tandartsen zullen vanaf 1 januari 2013 dezelfde tarieven hanteren.
  • Additionele voorwaarde voor de eigen bijdrage GGZ; is uw inkomen tot 110% van het sociaal minimum dan kan deze volgend jaar gedeeltelijk of helemaal teruggevraagd worden.
  • Uw werkgever dient een premie zorgverzekering te betalen; deze zal volgend jaar verhoogd worden. Het is nog niet bekend met hoeveel procent dit zal zijn.
  • Houdt rekening met een verhoging van het eigen risico van 220 euro naar 350 euro.

Mocht u besluiten naar een andere zorgverzekeraar over te stappen, zorg dan dat u voor de jaarwisseling uw huidige zorgverzekering hebt opgezegd. Uiteraard houden we u op de hoogte van de komende ontwikkelingen inzake de zorgverzekering. U kunt zich tevens aanmelden voor de nieuwsbrief waarmee wij u alle belangrijke zaken zullen doorspelen.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.