Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

tandartsenverzekering

Kosten aanvullende tandartsverzekering stijgen terwijl maximale vergoeding daalt

15 sep 2013

Nederlanders met een aanvullende tandartsverzekering doen er goed aan om te bekijken of deze aanvullende zorgverzekering nog wel de moeite waard is voor hun situatie. Dit onderzoek blijkt namelijk dat de afgelopen jaren de premies voor aanvullende zorgverzekeringen gestegen is. Daarentegen wordt er binnen deze aanvullende zorgverzekeringen steeds minder vergoed.

In de Telegraaf werd maandag kort aandacht besteed aan het onderzoek dat overigens uitgevoerd werd door de Vereniging van Artsen Automobilisten (VvAA). Volgens de onderzoekers van de VvAA zijn de premies van aanvullende zorgverzekeringen binnen vijf jaar met ongeveer twintig procent gestegen.
 
In principe zou dit geen probleem zijn als dit ook zou inhouden dat er meer vergoed wordt. Volgens hetzelfde onderzoek wordt er echter minder vergoed van vijf jaar geleden. De afgelopen periode (2008 - 2013) is het aantal euro dat maximaal via de aanvullende zorgverzekeringen vergoed wordt met gemiddeld 13,6% afgenomen.

De stijging van de premies voor de aanvullende zorgverzekering valt te herleiden naar de alsmaar stijgende kosten van tandzorg. Daar zal overigens voorlopig geen verandering in komen. Het ANT, één van de grotere organisaties die op komt voor de belangen van tandartsen, hebben in een open brief aan de NZa laten weten dat zij niet willen meewerken aan een tarievenonderzoek. Zij vrezen dat het onderzoek van de NZa er voor zorgt dat Nederlandse tandartspraktijken hun tarieven moeten laten zakken. Het resultaat is dat de kwaliteit van de tandzorg in Nederland niet langer gewaarborgd kan worden.

Bron: De Telegraaf

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.