Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

besparingen in de zorg

Kostenbesparing door betere samenwerking huisarts en ziekenhuis

28 aug 2012

Een betere samenwerking tussen huisartsen en ziekenhuizen brengt de zorgkosten omlaag, samen verantwoordelijk zijn voor het financiële budget zal deze kosten omlaag brengen. Ook binnen het komende kabinet zal daar een duidelijk financieel akkoord over bereikt moeten worden. 

Dit heeft de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), in de persoon van haar directeur Margot van der Starre, tegen zorgplatform Skipr.nl gezegd. „We moeten binnen de eerste en tweede lijn samenwerken”, aldus van der Starre.

'De landelijke vereniging huisartsen vind het plan van de NVZ te simpel', aldus voorzitter Steven van Eijk in een reactie. De zorg voor de patiënten dient voorop te staan, niet het financiële plaatje. Om huisartsen zoveel mogelijk in de ziekenhuizen spreekuur te laten houden, of andersom, specialisten in een huisartsenpraktijk, zal de zorgkosten niet drukken. Beter kan er gekeken worden naar het terugdringen van teveel bureaucratie.

Ook het Nederlands Huisartsen Genootschap heeft gereageerd op de stelling van NVZ. Eerst zal er gekeken moeten worden naar wat we willen bereiken met de zorg, om eerst te besparen lijkt ons de verkeerde insteek, aldus de voorzitter van het NVZ Arno Timmermans.

Eind vorig jaar maakte Minister Schippers van Volksgezondheid al bekend meer geld voor een betere samenwerking vrij te maken. Dit om de huisartsen tegemoet te komen in het bezuinigingsconflict. Volgens de minister zou het, na duidelijke afpraken, wel helder moeten zijn wie welke zorg tegen welke prijs levert. Hierop heeft de LHV eveneens niet positief op gereageerd. Op deze manier kan de huisarts minder doen, zorg gaat zich verplaatsen naar het ziekenhuis, wachtlijsten worden langer en de kosten lopen op, aldus het LHV.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.