Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

vrij krijgen voor mantelzorg

Krijgt u wel vrij voor mantelzorg?

22 mrt 2014

Ongeveer een derde van de werknemers krijgt van de werkgever geen vrij voor het verzorgen van een ziek familielid. Echter geeft bijna 80% van de werkgevers hun medewerkers wel vrij bij persoonlijke omstandigheden. Dit is gebleken uit de Randstad WerkMonitor.

Vier op de tien werknemers ziet de starre houding wanneer het gaat om mantelzorg verlener als mogelijk breekpunt. Met name werknemers die geen vrij krijgen kondigden aan dat deze houding ertoe leidt dat zij op den duur ander werk gaan zoeken.

Jonge werknemers vaker vermoeid
Ook blijkt dat een kwart van de werkende niet voldoende energie heeft om elke dag te werken. Hierbij gaat het vooral om jonge werknemers. De helft van de vermoeide werknemers is jonger dan 35 jaar en een derde is zelfs jonger dan 30 jaar. Volgens de onderzoekers is dit een opmerkelijke uitkomst. Het onderzoek richtte zich met name op gezondheid en werk.

Balans tussen werk en privé
Bijna alle respondenten vindt een goede balans tussen werk en privé de basis voor een goede gezondheid. Volgens Chris Heutink van Randstad Nederland is investeren in gezond leven en in een goed evenwicht tussen werk en privé uiteindelijk voordelig voor zowel werknemers als werkgevers. Hierbij gaat het om zowel fysieke als mentale fitheid. Werknemers die goed in hun vel zitten en ook af en toe spreken met een job coach over hun toekomst, werken prettiger en zijn minder geneigd om op zoek te gaan naar een andere baan. Werkgevers die hier op dit punt een actief beleid voeren zullen hier dus op de lange termijn van profiteren.

Sporten
Ook regelmatig sporten heeft een positief effect op de werkprestaties volgens 55% van de ondervraagden. Dit vinden voornamelijk hoger opgeleiden en jongeren. Bijna 90% vindt dat het ieders eigen verantwoordelijkheid is om gezond en fit te blijven. Maar veel werkgevers leveren hier toch een bijdrage aan. Ongeveer één of de drie werknemers krijgt (korting op) sportfaciliteiten aangekomen. Een kleine 20% mag zelfs onder werktijd sporten.

Bron: Skipr

 

 

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.