Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

vergoeding KI lesbiennes

Kunstmatige inseminatie voor lesbiennes en alleenstaanden toch vergoed.

29 apr 2019

Nadat er flink wat ophef is ontstaan in februari toen minister Bruins (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) liet weten dat kunstmatige inseminatie voor deze groepen niet zou worden vergoed vanuit het basispakket. Dit kwam voort uit het feit dat de minister dit niet zag als medische noodzaak, en dit niet ten goede kwam van de stijgende zorgkosten. Echter lijkt hij hier toch op terug te komen, dit meldt de Telegraaf vandaag in haar artikel gebaseerd op bronnen rondom het Haagse binnenhof.

Uitstel maar nog geen afstel

Ondanks de forse kritiek op de minister van de geraakte doelgroepen alsook vanuit de politiek, onder meer van D66, lijkt het nog niet helemaal van de baan. Tot dusverre staat het besluit dat in ieder geval tot 2021 alleenstaande en lesbische stellen gebruik kunnen maken van Kunstmatige inseminatie vanuit het basispakket.  Echter als we de politieke partijen die nu zijn opgestaan tegen dit besluit moeten geloven,  dan verwachten wij dat ook in de toekomst deze behandeling behouden zal blijven.  Tot nu toe dus nog tot 2021 met zekerheid!

Wijzigingen basispakket 2020

We hebben de afgelopen periode al een aantal wijzigingen voor het basispakket 2020 voorbij zien komen. Enkele opsommingen van de producten die worden toegevoegd zijn:

  • CardioMEMS ( een apparaat bij de behandeling en monitoring van hartfalen)
  • Durvalumab (Chemokuur bij longkanker, gericht op genezing)

Wil je ook op de hoogte blijven van deze ontwikkelingen, wij updaten onze pagina met regelmaat zodat u continu alle actualiteiten kunt inzien. Ook kunt u ons volgen op zowel social media als middels onze nieuwsbrief! 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.