Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Lagere Zorgpremie

Lagere zorgpremie voor ziekere mensen?

8 jul 2015

Vandaag publiceerde het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) een rapport met een onderzoek welke ook in 2010 is uitgevoerd naar de solidariteit van de zorgverzekering. Hierin stelde men de vraag of de solidariteit nog steeds zo groot is als mensen met een laag ziekterisico daardoor een groot deel van de al maar stijgende zorgkosten moeten betalen?

Lagere zorgpremie bij gezonde leefstijl

Uit het onderzoek kwamen enkele punten naar voren met betrekking tot het solidariteitsprincipe van de zorgverzekering. De groep welke groter is geworden is vooral de groep die pleit voor een lagere zorgpremie voor de ziekere mensen. Ook komt er duidelijk naar voren dat de consumenten voor zijn om groepen met een ongezonde en / of gevaarlijke leefstijl lees de rokers, zware drinkers en extreme sporters een hogere zorgpremie te laten betalen. De mensen die daarentegen actief sporten, niet roken en bij gelegenheden alcohol nuttigen een lagere zorgpremie te geven.

Solidariteitsprincipe van de zorgverzekering

Het zorgverzekeringstelsel is in 2006 enorm op de schop gegaan, we gingen van het ziekenfonds al dan niet particulier naar een gelijk stelsel voor iedereen gebaseerd op solidariteit. Dit wil zeggen dat iedereen ongeacht; Leeftijd, ras, ziektegeschiedenis of kans op ziekten een gelijke zorgpremie betalen. Recentelijk publiceerden de zorgverzekeraars alsnog de vraag of dit principe niet voorbij gestreefd gaat worden door de hoogte van het wettelijke eigen risico welke volgens hen terug zou moeten naar de €150,- per jaar per persoon. In hoeverre dit gaat veranderen is nog de vraag en zal naar buiten gebracht worden tijdens het presenteren van de zorgnota op “Prinsjesdag”.

Wat is uw mening?

Wat vindt u ervan dat er een lagere zorgpremie moet komen voor mensen met een gezonde leefstijl en de chronische zieken? Daar wel tegenover staat dat de ongezonde mensen of de extreme sporters een hogere zorgpremie zouden moeten gaan betalen? Reageer nu op het artikel!

Wilt u straks de zorgpremie 2016 vergelijken? Schrijft u zich dan in voor het zorpgremie alarm, rechtbsoven op de website, u krijgt automatisch een bericht indien alle zorgverzekeraars haar prijzen bekend hebben gemaakt voor de zorgverzekering van 2016.

 

Bron: CBS

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.