Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Macht zorgverzekeraar wordt te groot

Macht zorgverzekeraar wordt te groot

24 mei 2013

De macht van de zorgverzekeraar wordt te groot. Dit stellen fysiotherapeuten, tandartsen en psychologen aan de hand van de nieuwe plannen die het ministerie van Volksgezondheid onlangs opstelde.

Recentelijk verzamelden diverse zorgverleners bijna honderdduizend handtekeningen van patiënten en collega’s die ze vandaag aanboden aan het ministerie van Volksgezondheid. Het ministerie wil dat in de toekomst de zorgverzekeraar bepaalt van welke zorgverlener de behandeling betaald wordt. De zorgverleners zijn het hier niet mee eens en tekenden daarom protest aan.

Neem bijvoorbeeld een tandarts. Wanneer hij of zij niet in contact staat met een bepaalde zorgverzekeraar moet de patiënten van de verzekeraar hun eigen behandeling betalen of worden ze gedwongen een andere tandarts te zoeken.

De Tweede Kamer buigt ze momenteel over het nieuwe voorstel van Edith Schippers, minister van Volksgezondheid. Ze wil de Zorgverzekeringswet aanpassen door te verplichten dat zorgverleners en zorgverzekeraars contact met elkaar moeten hebben, anders wordt de behandeling niet vergoed.   

Hier ageren dus diverse hulpverleners tegen. Ze vinden het niet eerlijk dat wanneer je al jarenlang naar dezelfde tandarts gaat,  maar deze is het niet eens met de voorwaarden van je zorgverzekeraar, dat je behandeling dan niet vergoed wordt. Het is afwachten wat de overheid doet tegen de handtekeningenactie van de zorgverleners.  Kortom straks een goed punt om rekening mee te houden indien u een overstap maakt naar een andere zorgverzekering voor 2014. 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.