Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

pil tegen hepatitis C

Magische pil tegen hepatitis C niet voor iedereen!

20 okt 2014

Vorige week kwamen er meerdere berichten naar buiten toe over de Hepatitis C ‘wonderpil’ genaamd Sovaldi. Deze pil zou aldus de berichten via het basispakket bij de Nederlandse consument terecht komen. Echter lijkt hier maar een gedeelte van waar te zijn. Een behandeling ter waarde van 1000 dollar per dag en 90.000 dollar per behandeling is namelijk niet voor iedereen weggelegd.

Slechts alleen de patiënten die zonder deze medicatie kunnen komen te overlijden ontvangen dit middel. Dit komt omdat het effect van het medicijn nog niet onomstotelijk is bewezen geeft Zorginstituut Nederland (orgaan dat gaat over het toelaten van medicatie binnen Nederland) aan.

De regering heeft de afgelopen periode flink onderhandelt met Sovaldi over het verkrijgen van een eventuele korting op het medicijn. Dit is succesvol verlopen. Er is een korting verkregen van 14,6% op de openbare prijs. Ook is er nog een extra korting toegewezen, welke niet bekend gemaakt gaat worden. Echter blijven ondanks de kortingen de kosten nog te hoog om aan iedere patiënt deze medicatie te kunnen bieden.

Op het moment zijn andere farmaceuten druk bezig om een dergelijk middel te maken. Echter zal de prijs dan nog niet dusdanig verlaagd gaan worden. Sovadi zelf heeft ook weer een opvolger op de markt gebracht, met net een ander patent. Hierdoor kunnen zij langer een hogere prijs vragen voor het middel.

Volgens de Nederlandse Vereniging Leverpatiënten hebben tot 100.000 Nederlanders mogelijk baat bij dit middel.

 

Bron: FD 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.