Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Mondzorg prijzen

Maximum tandartstarieven 2013

2 feb 2013

Vaste prijzen voor tandzorg in 2013

Per 1 januari 2013 eindigt het experiment ‘vrije prijzen in de mondzorg’. Dit heeft de Tweede Kamer in juli besloten nadat bekend werd dat de prijzen met meer dan 12% verhoogd waren. Dit betekent dat tandartsen na 1 januari 2013 weer met landelijke, vaste tarieven gaan werken, deze tarieven stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vast in opdracht van de overheid. 

De NZa geeft toe een fout gemaakt te hebben. Tegelijkertijd met het vrijgeven van de prijzen had men ook de producten veranderd, dit bleek geen goede combinatie en heeft voor veel onduidelijkheid gezorgd bij de tandartsen.

De tarieven die de tandartsen mogen gaan rekenen in 2013 zijn in november bekend geworden. Zorgaanbieders en zorgverzekeraars moeten hun administratiesystemen hierop aanpassen. Dat geldt ook voor eventuele veranderingen in behandelcodes. De definitieve lijst met codes voor de tandheelkundige behandelingen is eind oktober door de NZa bekend gemaakt. 

De tandartsverzekeringen voor 2013 blijven zogenaamde verrichtingenpolissen. Een verrichtingenpolis heeft vergoedingen voor een groot aantal verschillende behandelingen. U heeft dus niet te maken met een vast maximumbedrag per jaar voor tandheelkundige hulp, zoals bij een sommenpolis. Bij een sommenpolis kunt u al in 1 keer uw bedrag bereikt hebben wanneer er een dure behandeling dient plaats te vinden.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.