Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

wanbetalers zorgverzekering

Meer Nederlanders betalen zorgpremie netjes op tijd.

12 jan 2018

Het aantal wanbetalers van de zorgverzekering neemt enorm af. Een een aantal jaar geleden hadden we nog 325.000 consumenten die de zorgverzekering niet konden betalen. Nu zijn dit nog 250.000 consumenten. Zo laag is het niet meer geweest, sinds het wisselen van het “oude” systeem naar het nieuwe zoals wij dit nu kennen in 2016.

Aanpak wanbetalers steeds beter

Het aantal wanbetalers neemt alsmaar af, mede door de verbeterde betalingsregelingen van de verzekeraars. Ook het bedrag dat men verplicht moet betalen, al dan niet door het inhouden van het bedrag van het loon, is verlaagd wat deze groep niet verder in de problemen brengt.

Reden wanbetalingen

De grootste reden dat men niet wil betalen, is omdat deze mensen het simpelweg niet kunnen betalen.Twee derde van deze groep heeft dan ook een inkomen van minder dan 20.000 euro bruto per jaar. De meeste wanbetalers bevinden zich in Rotterdam, blijkt uit het onderzoek van het ministerie van zorg.

Schulden afbetaald?

Dan zou je nog kunnen kijken of je kunt overstappen van zorgverzekeraar, indien je de oude zorgverzekering al hebt opgezegd, en je kunt kijken of je nog meer geld kunt besparen op de zorgkosten voor 2018. Indien dit niet het geval is, dan kunt je dit vanaf 12 November 2018 weer opnieuw proberen. Wens je een email te ontvangen zodra deze premies bekend zijn, dan kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief onderop deze pagina.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.