Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

switchen van zorgverzekering

Meeste consumenten switchen van zorgverzekering via internet

3 nov 2013

Uit een recente studie blijkt dat het overgrote deel van de Nederlanders die vorig jaar zijn geswitcht van zorgverzekeraar dit via het internet hebben geregeld. Onderzoeksbureau No Ties heeft voor adverteerder Zanox gekeken welke methodes vorig jaar gebruikt werden om te switchen. Het internet bleek het meest voorkomende antwoord.

De uitkomst van de studie is niet geheel onverwacht. Vandaag de dag is het vrij normaal om zaken als het overstappen van een zorgverzekering via het internet te regelen. Het is immers ook mogelijk om zaken die via de overheid lopen via internet te regelen dankzij DigiD. Met name Nederlanders die opgegroeid zijn met het internet, de generatie tussen 25 en 34 jaar, maakt hoofdzakelijk gebruik van het internet om te switchen.

Een andere reden waarom steeds meer Nederlanders overschakelen via het internet is de opkomst van vergelijkingssites. Op een vergelijkingssite zoals die van ons heb je een compleet overzicht van alle zorgverzekeraars. Je kunt dus eenvoudig de premies en vergoedingen vergelijken. Daarnaast kun je meteen een keuze maken om te switchen.

Naast het internet wordt ook nog door een redelijk grote groep (17%) overgestapt van zorgverzekeraar via de telefoon. Bijna geen enkeling kiest er meer voor om via de post te switchen van zorgverzekeraar. 

Uit de studie van No Ties blijkt dat 20% van de Nederlanders van plan is om dit jaar over te stappen. Overstappen van zorgverzekeraar is een keuze die vaak pas op het einde van de overstap periode gemaakt wordt. 

 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.