Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Wanbetalers zorgverzekering Rotterdam

Meeste wanbetalers wonen in Rotterdam

24 apr 2014

Relatief gezien wonen er in Rotterdam de meeste mensen die hun zorgverzekering niet of veel te laat betalen. Van het totaal aantal inwoners staat 5,5% in 2013 aangemeld als wanbetaler. Dit blijkt uit de door het CBS gepubliceerde cijfers van het Zorginstituut Nederland.

Wanbetaler wordt door het Zorginstituut gedefinieerd als iemand die langer dan zes maanden op rij geen zorgpremie heeft betaald. Landelijk gezien betaalde 2,1% zijn of haar premie niet. Het aantal wanbetalers in Rotterdam is sinds 2010 gestegen. Vier jaar geleden stond de teller nog op 244.210 personen en inmiddels is dit opgelopen tot 282.440 in het vorige jaar.


Wanbetalers zitten vaker in de bijstand

Mannen tussen de 25 en 30 jaar oud zijn de grootste groep wanbetalers gevolgd door mannen tussen de 30 en 35 jaar. Een groot deel van de wanbetalers zit ook in de bijstand (11.6%) of hebben een ander soort uitkering (6,5%). Daarnaast wordt 5,7% van de alleenstaande ouders beschouwd als wanbetaler.

Meeste wanbetalers in gemeente Flevoland

Ondanks de relatief hoogste percentages voorkomen in Rotterdam en Den Haag, spant de provincie Zuid-Holland niet de kroon. In de provincie Flevoland wonen relatief gezien de meeste personen die zijn of haar premie niet of tijdelijk niet betalen.

Wanbetaler en dan?

Betaalt u zes maanden lang uw zorgpremie niet dan wordt u aangemeld als wanbetaler. Vervolgens houdt het Zorginstituut de zorgpremie in op uw inkomsten zoals loon of uitkering. Ook verliest een wanbetaler het eigen recht over de zorgtoeslag. Nederlanders blijven wel altijd verzekerd, ook bij een achterstand. Wilt u meer weten over wanbetalers en premie achterstand? Lees dan ons artikel “U kunt de zorgverzekering niet meer betalen, wat moet u doen?". 


Bron: Dichtbij.nl

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.