Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Meldpunt verspilling in de zorg een succes.

Meldpunt verspilling in de zorg een succes.

29 mei 2013

Afgelopen zaterdag heeft Nederland er een nieuw meldpunt bij. Dit keer kan er gemeld worden wanneer er sprake is van verspilling in de zorg. Het is de bedoeling dat het meldpunt een inzicht geeft over welke zaken op het moment de prijs van de zorg in Nederland onnodig omhoog stuwen.

Er zijn inmiddels al meer dan achtduizend klachten binnengekomen. Het gaat hierbij om klachten als het voorschrijven van medicijnen en hulpmiddelen die later niet nodig blijken te zijn, het verrichten van onnodige behandelingen en patiënten langer in het ziekenhuis houden dan nodig is.

De minister van Volksgezondheid, Edith Schippers, en staatssecretaris Martin van Rijn zullen aan de hand van dit meldpunt de problemen in de zorg meer bespreekbaar maken. Het idee van een meldpunt voor nutteloze uitgaven in de zorg is niet nieuw. Organisaties die de belangen van patiënten behartigen richten in het verleden ook al een meldpunt op. Daaruit bleek dat 50% van alle patiënten het gevoel hebben dat zij teveel zorg ontvangen.

Het meldpunt van minister Schippers is te vinden op verspillingindezorg.nl. Alle meldingen op het meldpunt zullen anoniem blijven. Als jij dus meegemaakt hebt dat je opgescheept met medicijnen, behandelingen of röntgenfoto's waarvan het nut achteraf niet helemaal duidelijk is, kun je dus nu hiervan melding maken.

Afgelopen jaar zijn er goede stappen gezet om de zorg meer betaalbaar te maken. Toch kan er verwacht worden dat de kosten enkel zullen stijgen. Enkel door dit soort initiatieven volledig te benutten kunt u zelf bijdragen aan een verlaging van de kosten van uw zorgverzekering. 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.