Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

besnijdenis vergoeden

Menzis en Achmea maken dit jaar uitzondering voor medisch noodzakelijke besnijdenis

20 okt 2013

Zorgverzekeraars Achmea en Menzis hebben aangegeven dat dit jaar een besnijdenis alsnog in het basispakket vergoed wanneer het om een medisch noodgeval gaat. Afgelopen week werd door minister Schippers definitief besloten dat besnijdenis ook in medische noodgevallen niet in het basispakket vergoed wordt.

De twee grote zorgverzekeraars deden deze uitspraak aan de hand van de commotie rondom de jonge Deon Hogenberg. Voor Deon was het noodzakelijk dat hij besneden werd, maar zijn ouders hadden enkel een basispakket en konden de behandeling niet zelf betalen. Uiteindelijk streek zorgverzekeraar Achmea met haar hand over haar hart en besloot alsnog de besnijdenis te vergoeden.

De medische besnijdenis werd in 2005 al uit het basispakket gehaald. Dit jaar werd bekeken of deze behandeling aan het basispakket toegevoegd kon worden. Uiteindelijk heeft het ministerie van Volksgezondheid er dus voor gekozen om de behandeling niet aan het te voegen. De behandeling wordt voor mensen met een aanvullende zorgverzekering wel vergoed.

Het is echter niet zeker of beide zorgverzekeraars volgend jaar nog steeds deze behandelingen zullen vergoeden voor mensen met enkel een basispakket. Aangezien nu officieel bekend is dat de behandeling niet in het basispakket zal zitten, is de kans gering. Achmea besloot de behandeling pas te vergoeden nadat het verhaal van Deon landelijke bekendheid kreeg. Veel Nederlanders lieten weten dat zij het er niet mee eens waren dat de kleine Deon pijn moest lijden omdat de behandeling niet vergoed zou worden.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.