Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

lage zorgpremie 2014

Met name lagere zorgpremie van belang voor twijfelende consument

25 nov 2013

Volgens een onderzoek van Cendris dat deel uitmaakt van PostNL, overweegt zo'n 25% van alle Nederlandse verzekerden om te switchen van zorgverzekeraar. Met name een lagere zorgpremie wordt genoemd als reden om een overstap te overwegen.

Omdat steeds meer Nederlanders op de hoogte zijn dat het mogelijk is om eenvoudig zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken via een zorgvergelijker, wordt overstappen steeds populairder. Zorgverzekeringen spelen daar weer handig op in door nieuwe klanten presentjes aan te bieden. Nederlandse consumenten kijken vooral naar hoeveel ze kunnen besparen. Maar Nederlanders weten ook steeds beter dat ze goed moeten kijken welke behandelingen wel en niet gedekt worden binnen de verzekering.

Juist omdat Nederlandse consumenten zo kritisch zijn, verwacht Cendris dat er nog veel Nederlanders op het allerlaatste moment zullen switchen. Nederlanders willen er zeker van zijn dat er niet toch een betere optie beschikbaar is en zullen daarom alle mogelijkheden nauwkeurig onderzoeken. Het is aan te raden om goed onderzoek te doen naar de voorwaarden van de zorgverzekering indien je van overweegt over te stappen. Het kan goed zijn dat je, ondanks de lagere zorgpremie, op jaarbasis alsnog duurder uitbent als je verder moet reizen of minder vergoed krijgt. Je kunt namelijk in het geval van een Selectief polis slechts terecht bij een klein aantal zorginstellingen waarmee een contract is opgesteld. 

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.