Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Minder consumenten naar VGZ

Minder consumenten naar VGZ

23 mrt 2012

Wederom is bij zorgverzekering VGZ het aantal zorgverzekerden afgenomen. Vorig jaar zijn circa 19.000 verzekerden overgestapt naar een andere zorgverzekeraar, dit jaar komt daar nog eens een verlies van 123.000 bij. De verzekeringscombinatie blijft ondanks het verlies één van de grootse zorgverzekeraars van ons land met totaal 4,14 miljoen verzekerden.

Tijdens de laatste zomercampagne heeft er vooral een verschuiving plaatsgevonden van traditioneel naar online. De verliezen zitten dan ook geheel bij de traditionele portefeuilles. Internetlabel Zekur (+15.000) en de nieuwe online merken Blue (+15.000) en de Plus Zorgverzekering voor ING-klanten (+20.000) deden het goed. Ondanks dit succes is het aantal verzekerden in het totale directe kanaal met circa 1,5% afgenomen. De labels als Aevitae, VPZ en Turien, zagen het aantal zorgverzekerden met maar liefst 15% explosief afnemen. Deze labels zorgde ook vorig jaar voor de grootste daling.

 

Rob de Graaf

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige en verbetermanager binnen de zorg. "Sinds het begin van de website hebben wij gekeken hoe we het zo eenvoudig mogelijk kunnen maken voor de consument om hun weg te vinden in het oerwoud van de verzekeraars." U kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.