Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding dietetiek

Minder eten is de enige oplossing voor obesitas

28 jul 2012

Volgens onderzoekers is minder eten tot je nemen de enige manier om obesitas tegen te gaan. Vaak wordt er verklaard dat bewegen ook een goede vorm is van gewichtsverlies bij obesitas, volgens onderzoekers hoeft dit niet perse te helpen. Dit is gebleken uit een recent onderzoek dat gedaan is door verschillende Amerikaanse universiteiten. De onderzoekers die actief waren in dit onderzoek hebben het calorieverbruik van jagers uit Tanzania vergeleken met het calorie verbruik van personen die werkzaam zijn op kantoren binnen Amerika en Europa. De jagers, die de gehele dag wandelen, verbruikten niet meer calorieën dan de westerse personen die werkzaam waren binnen een kantoorbaan.

Calorieverbruik

"De calorieën worden op verschillende manieren verbruikt. Westerlingen verbruiken de meeste calorieën voor het op gang houden van hun organen en het opbouwen van hun immuunsysteem", zo spreekt Herman Pontzer die het onderzoek onder leiding had. "Bij jagers worden die calorieën verbruikt door de rest van het lichaam, door het bewegen. Zij hebben over het algemeen een beter immuunsysteem en hebben daarvoor dus minder calorieën nodig." "Veel lichamelijke klachten komen voort uit het overgewicht van mensen. Bijvoorbeeld hartklachten, die ontstaan vaak door obesitas. Het lichaam heeft door die hartklachten weer meer calorieën nodig om dat aan te pakken en houdt minder energie over voor sporten en dus krijgen mensen weer een hongergevoel." Volgens de onderzoekers die meegewerkt hebben aan het onderzoek ligt het fors stijgende groeiende aantal personen met overgewicht en obesitas erg voor de hand. "Westerlingen krijgen teveel calorieën binnen, calorieën die het lichaam niet nodig heeft. Als zij minder zouden eten zouden mensen minder aankomen en dus minder energie nodig hebben voor hun immuunsysteem." Daarnaast is het volgens de onderzoekers wel zeer belangrijk om te blijven bewegen; "Bewegen houdt het lichaam krachtig. Maar het is niet de belangrijkste manier om overgewicht aan te pakken." 

De zorgvergoeding voor diëtetiek kunt u vinden in het vergoedingoverzicht

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.