Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

minder overstappers zorgverzekering

Minder overstapper zorgverzekering het afgelopen jaar.

14 apr 2016

Zoals ieder jaar zien we direct nat het moment dat er een overstap gemaakt kan worden en de deadline van 1 januari is verstreken een geschat cijfer welke vaak een stuk positiever is dan het daadwerkelijke aantal. Zo blijkt ook nu weer uit de officiële gegevens van het onderzoeksbureau Vektis.  Het afgelopen jaar zijn er 1 miljoen mensen overgestapt naar een nieuwe zorgverzekeraar ofwel 100.000 minder dan het voorgaande jaar en slechts 6,3 % van het totaal aantal verzekerden.

Collectieve overgang naar andere verzekeraar.

De verandering van de cijfers  is mede toe te schrijven aan de wijziging van enkele grote collectiviteiten zoals de IZA die is gestopt en het label Energiek dat is gewijzigd. Hierdoor zijn ten onrechte mensen meegenomen in de telling, iets dat ZorgverzekeringWijzer in Januari direct al voorspelde.

Tijdsbestek van het overstappen naar een nieuwe zorgverzekering te kort?

Het tijdsbestek dat men gebruik kan maken van de overstaptools en wettelijk gezien mag overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar bedraagt slechts 6 weken.  Wat wij vooral zien is dat deze periode erg krap is voor sommige consumenten. Dit is niet alleen onze mening dit blijkt ook uit diverse onderzoeken van bijvoorbeeld zoekgigant google. Hopelijk ziet de minister dit ook in dat deze periode voor velen te kort is en kan ze dit verlengen naar 1 November waardoor mensen twee maanden de tijd krijgen om zich te oriënteren in het huidige aanbod, welke overigens het afgelopen jaar wel is verminderd, en een overstap te maken. Want wat ook blijkt uit het onderzoek van Vektis is dat 66 procent van alle consumenten nog steeds is verzekerd bij zijn of haar oude ziekenfonds.

Meer consumenten verhogen eigen risico van de zorgverzekering

Uit hetzelfde onderzoek is ook gebleken dat steeds meer consumenten het vrijwillige eigen risico van de zorgverzekering verhogen naar € 885,- per jaar. Alleen al het percentage (huidige is 12 %) is de afgelopen vijf jaar verdubbeld. Welke voordeel het verhogen van het eigen risico heeft kunt u teruglezen op: vrijwillig eigen risico verhogen.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe veranderingen bij wet voor de deadline van de overstapperiode, zodra wij hier meer van weten zullen wij dit uiteraad direct publiceren op onze website. 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.