Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Minister Schippers omzeilt oordeel van Eerste Kamer met tolereren omzetplafond.

Minister Schippers omzeilt oordeel van Eerste Kamer met tolereren omzetplafond.

15 jan 2016

ZorgverzekeringWijzer.nl: Minister Schippers omzeilt oordeel van Eerste Kamer met tolereren omzetplafond.

Overheid moet burgers wel beschermen tegen zorgverzekeraars

Minister Schippers grijpt niet in bij afknijpen vrije keuzepolis.  Met het toelaten van omzetplafonds wordt de vrije keuzeverzekering alsnog opgeblazen, terwijl de Eerste kamer hier een jaar geleden duidelijk tegen heeft gestemd.

Bij de beantwoording van de Kamervragen naar aanleiding van het oneigenlijk beperken van de uitkeringen van vrije keuze zorgverzekeringen heeft Minister Edith Schippers aangegeven dat zij zich niet wil bemoeien met de onderhandelingen tussen zorgverleners en verzekeraars.  CDA 2e Kamerlid Hanke Bruin Slot heeft onlangs Kamervragen gesteld omdat verzekeraars soms een omzetplafond aan met name ziekenhuizen opleggen. Als het omzetplafond in de loop van het jaar bereikt wordt vergoeden de verzekeraars de verrichtingen niet meer. Zelfs als de verzekerde een zgn. vrije keuze of restitutieverzekering heeft  wordt er niets meer door de verzekeraar vergoed. Feitelijk wordt hiermee met een slimme omweg de vrije keuze van deze verzekerde, die hier expliciet voor heeft  gekozen,  ernstig beperkt.

Verzekeraars zijn weliswaar wettelijk verplicht om hun verzekerden hier goed over te informeren maar daar komt in de praktijk nog niet zoveel van terecht. Pas als een verzekerde een behandelingsafspraak in een ziekenhuis wil maken wordt hij eventueel met dit slechte nieuws geconfronteerd. Dan is meestal niet meer mogelijk om nog van verzekeraar te switchen.

Een vrije keuze zorgverzekering is over het algemeen enkele euro's per maand duurder dan een naturaverzekering omdat verzekerden bij een vrije keuzepolis zelf hun zorgverleners mogen kiezen.  

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.