Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

basispakket zorgverzekering

Minister Schippers past basispakket op aantal punten aan

8 jan 2014

Minister Schippers heeft het basispakket dit jaar op een aantal punten aangepast. Eerder werd er al afgesproken dat er geen behandelingen of geneesmiddelen uit het basispakket geschrapt zouden worden. De voornaamste wijzigingen in het basispakket is het aanpassen van de manier waarop de geestelijke gezondsheidzorg geregeld is.Nu blijkt echter dat minister Schippers het basispakket voor dit jaar heeft uitgebreid met twee nieuwe behandelingen. Deze twee behandelingen zullen onder bepaalde voorwaarde vergoed worden onder het basispakket. Het betreft een nieuwe behandeling voor een pancreasnecrose infectie en een nieuwe behandeling voor de ziekte van Crohn.

 

Deze toevoegingen komen niet uit de lucht vallen. Eerder gaf minister Schippers al aan dat deze twee behandelingen onder voorbehoud toegevoegd zullen worden aan het basispakket. Hoe effectief de behandelingsmethoden zijn, is nog niet bekend. Juist door de behandelingen in het basispakket te laten vergoeden, hoopt de minister dat meer patiënten kiezen voor één van deze behandelingen.

 

Andere wijzigingen in het basispakket zijn dus de manier waarop de geestelijke gezondheidszorg geregeld wordt en een aantal wijzigingen op het gebied van thuiszorg. Dit jaar hebben patiënten geen limiet op het aantal consultaties bij een eerstelijns psycholoog. In plaats daarvan worden patiënten verdeeld in vier categorieën waarbij de lichte gevallen onder het basispakket zullen vallen.

 

Daarnaast worden een aantal medische instrumenten niet meer als hulpmiddel vergoed. De benodigde instrumenten voor het uitvoeren van een thuisdialyse en de vacuumpomp, welke gebruikt wordt voor een vacuumpomp, zullen tegenwoordig als behandeling vergoed worden. Hierdoor wordt de zorginstelling verantwoordelijk voor de behandeling. Patienten hoeven niet opeens meer te betalen voor het afnemen van deze vorm van zorg.

 

De veranderingen in het basispakket waren al een aantal maanden terug aangekondigd. De twee behandelingen die nu in het basispakket vergoed worden waren nog niet bevestigd maar zijn bij deze dus ook een feit. Voor het overgrote deel van de verzekerden zullen de wijzigingen in het basispakket nauwelijks tot geen gevolgen hebben. Hoe het basispakket er voor de zorgverzekering 2015 uit komt te zien zullen we de derde dinsdag van september gaan horen. 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.