Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

cvz

Nalatendheid zorgverzekering nagetrokken door CVZ

25 jun 2013

Het zal in de toekomst steeds lastiger worden om onder de verplichte zorgverzekering uit te komen. Sinds 2006 is de Zorgverzekeringsplicht van kracht. Deze wet houdt in dat iedereen die in Nederland woont of werkt verplicht is om een basis zorgverzekering af te sluiten. De eerste jaren na het invoeren van deze wet zag een groep Nederlands nog niet de noodzaak in het afsluiten van een zorgverzekering. In de toekomst zal dat echter anders liggen.

De laatste jaren heeft het CVZ haar inspanningen betreft het zoeken naar Nederlanders zonder zorgverzekering opgevoerd. Het resultaat is de groep Nederlanders zonder zorgverzekering steeds kleiner wordt. Twee jaar geleden bestond deze groep nog uit ca. 300.000 mensen. Momenteel geeft het CVZ aan dat zij hebben uitgerekend dat slechts 30.000 Nederlanders geen zorgverzekering hebben afgesloten.

Het loont niet meer om geen zorgverzekering af te sluiten. Niet alleen is het CVZ de afgelopen jaren steeds beter geworden in het natrekken van patiënten zonder zorgverzekering. Ook de boetes zijn de afgelopen jaren flink opgevoerd. Wanneer patiënten zonder zorgverzekering worden gevonden, zullen zij op zeer korte termijn een basis zorgverzekering moeten afsluiten. Doen zij dit niet, dan hangt hen een boete van rond de 250 euro boven het hoofd. 

Naast de eenmalige boete van drie maal de maandelijkse premie, zal de periode dat de patiënt onverzekerd is gebleken alsnog moeten betalen met 30% boete. 

Volgens het CVZ zijn het vooral jongeren die niet verzekerd zijn. Een deel van hen maakt bewust het besluit om zich niet te verzekeren omdat zij nauwelijks tot geen gebruik maken van de zorg. Daarnaast zijn veel jongeren niet op de hoogte dat zij vanaf hun achttiende niet meer automatisch verzekerd zijn onder de verzekering van hun ouders.

Rob de Graaf

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige en verbetermanager binnen de zorg. "Sinds het begin van de website hebben wij gekeken hoe we het zo eenvoudig mogelijk kunnen maken voor de consument om hun weg te vinden in het oerwoud van de verzekeraars." U kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.