Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

uitgaven zorgverzekeringen

Nederlanders gaven vorig jaar gemiddeld 225 euro uit aan zorgverzekeringen

11 aug 2013

Het CBS heeft afgelopen woensdag de cijfers van vorig jaar bekend gemaakt over de maandelijkse premies van zorgverzekeringen. Uit deze statistieken blijkt dat Nederlanders vorig jaar gemiddeld 225 euro uitgaven aan zorgverzekeringen. 

Het CBS baseert zich voor deze cijfers niet alleen op de kosten van het basispakket maar ook de extra kosten voor aanvullende zorgverzekeringen. De kosten van de inkomensafhankelijke maandelijkse zorglasten zijn buiten beschouwing gelaten. Deze kosten komen namelijk in de meeste gevallen op het bordje van de werkgever te liggen.

Uit de statistieken kan het één en ander worden geconcludeerd. Zo kiezen de meeste jongeren enkel voor een basispakket terwijl juist senioren vaker voor een aanvullende verzekering kiezen. Dit is niet echt wonderbaarlijk omdat de meeste zaken in de aanvullende zorgverzekering niet van toepassing zijn voor jongeren. Daarnaast willen jongeren graag hun kosten zo laag mogelijk houden omdat zij verhoudingsgewijs minder gebruik maken van de zorg.

Gezinnen met kinderen zijn ongeveer evenveel geld kwijt als gezinnen zonder kinderen. Dit heeft te maken met het feit dat kinderen gratis verzekerd worden in het pakket van hun ouders. In 2011 maakte ca. 60% van Nederland gebruik van de zorgtoeslag. Voornamelijk gezinnen met meerderjarige kinderen maken gebruik van de zorgtoeslag.

Op jaarbasis geven Nederlanders rond de 2.700 uit aan de maandelijkse zorgpremie. Nu dit jaar zowel het minimum eigen risico omhoog als de zorgpremie omhoog is gegaan, zullen de kosten dit jaar waarschijnlijk hoger liggen.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.