Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Nederlanders met ADHD betalen stelselmatig een hogere premie

Nederlanders met ADHD betalen stelselmatig een hogere premie

17 aug 2013

Impuls, een belangenvereniging voor Nederlanders met ADHD en soortgelijke aandoeningen hebben uit de doeken gedaan dat veel Nederlanders met ADHD stelselmatig een hogere premie van hun zorgverzekering betalen dan nodig zou zijn.

Nederlanders met een ADHD prognose krijgen vaak te horen dat het niet mogelijk is om verschillende soorten verzekeringen, waaronder een zorgverzekering, af te sluiten. En, mocht het dan wel mogelijk zijn, dan werden deze Nederlanders geconfronteerd met een hogere maandelijkse premie.

Volgens Impuls maken zorgverzekeraars geen onderscheid tussen Nederlanders met lichte ADHD en Nederlanders die dagelijks last ondervinden van hun ADHD. Hierdoor betalen veel Nederlanders met ADHD zonder goede reden meer voor hun maandelijkse premie op bijv. de zorgverzekering, autoverzekering en andere verzekeringen.

Zorgverzekeraar Achmea heeft inmiddels op de claims van Impuls gereageerd. De zorgverzekeraar bevestigt dat een aantal verzekerden een hogere maandelijkse premie betalen. Maar volgens Achmea gaat het echter om specifieke gevallen waarbij de verzekerde persoon een verleden heeft waar het aannemelijk is dat deze persoon extra zorg nodig zal hebben. Het overgrote deel van de Nederlanders met ADHD zal bij de zorgverzekeraar zonder problemen een zorgverzekering kunnen afsluiten zonder dat zij extra hoeven te betalen.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.