Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

zorgverzekering afsluiten

Nederlanders sluiten hun zorgverzekering steeds vaker via het internet af

26 jun 2013

Nederlanders kiezen er steeds vaker voor om hun zorgverzekering via het internet af te sluiten. Uit een nieuw onderzoek van onderzoeksbureau GFK blijkt dat maar liefst 78% van alle zorgverzekeringen die onlangs zijn afgesloten via het internet zijn afgesloten.

Internet blijkt de meest belangrijke bron van informatie te zijn als het aankomt op het afsluiten van een zorgverzekering. GFK geeft aan dat 87% van alle Nederlanders voor informatie over hun zorgverzekering en zorgverzekeraars het internet opgaat. Ca. 9 op de 10 van deze groep besluit, op de hand van de gevonden informatie, hun zorgverzekering via het internet af te sluiten.

Het GFK heeft ook onderzoek gedaan naar welke zorgverzekeraar het meest op het internet gezocht wordt en welke zorgverzekeraars de meeste bezoekers krijgen. Het GFK heeft deze resultaten naast de bezoekersaantallen en populariteit van onafhankelijke vergelijkingssites. 

Het onderzoeksbureau is aan de hand van deze cijfers tot de conclusie gekomen dat de zorgverzekeraars die het goed doen op de vergelijkingswebsites niet per direct de meest bezochte websites onder de zorgverzekeraars hebben. Vooral de grotere partijen zoals het CZ, het VGZ en de Menzis moeten het vooral hebben van de vergelijkingsites

Het GFK concludeert dat de vergelijkingsites sowieso een grote rol spelen bij het afsluiten van een zorgverzekering via het internet. Ondanks het feit dat tegenwoordig de meeste zorgverzekeraars de optie aanbieden om via hun eigen website via het internet een zorgverzekering af te sluiten, wordt er veel gebruik gemaakt van de vergelijkingwebsites. Er wordt verwacht dat hier in de toekomst weinig verandering in zal komen en dat het afsluiten van een verzekering in de toekomst een triviale zaak.

Rob de Graaf

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige en verbetermanager binnen de zorg. "Sinds het begin van de website hebben wij gekeken hoe we het zo eenvoudig mogelijk kunnen maken voor de consument om hun weg te vinden in het oerwoud van de verzekeraars." U kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.