Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Zorgverzekeraar Achmea

Nederlanders voornamelijk van Achmea overgestapt

1 feb 2014

Afgelopen december hadden verzekerden de mogelijkheid om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.  Zorgverzekeraars hebben in december alles op alles gezet om zoveel mogelijk nieuwe klanten te werven. We zijn nu inmiddels een maand verder en kunnen de conclusies trekken over het verloop van de vorige overstap periode.

Aantal overstappers zorgverzekeraar gedaald
Allereerst zijn er dit jaar minder Nederlanders gewisseld van zorgverzekeraar dan het jaar daarvoor. Waar vorig jaar nog meer dan een miljoen mensen er voor kozen om van verzekeraar te switchen, is het aantal overstappers dit jaar met ongeveer 200.000 personen gedaald.

Lage zorgpremie
De voornaamste reden waarom dit jaar minder mensen zijn overgestapt zijn de lagere zorgpremies. De premies zijn dit jaar opnieuw verlaagd waardoor men op maandbasis gemiddeld 10 euro minder betaalt voor het verplichte basispakket.

Achmea verliest
Met name Achmea heeft dit jaar flinke verliezen moeten lijden. De andere drie grote zorgverzekeraars zagen een stijging van het aantal klanten terwijl Achmea juist afscheid heeft moeten nemen van 141.000 klanten. Achmea blijft echter haar nummer één positie behouden betreft het grootste aantal afgesloten zorgverzekeringen. Een mogelijke verklaring van het verlies van Achmea ligt bij de tenaamstelling van de zorgverzekeraar. Achmea biedt via verschillende merken haar pakketten aan. Het is echter niet altijd duidelijk dat het om een merk van Achmea gaat. Dit jaar is gebleken dat Nederlanders met name kiezen voor hetgeen dat vertrouwd in de oren klinkt.

Naar verwachting wordt de zorgverzekering in 2015 weer duurder wat mogelijk een ander overstap gedrag met zich meebrengt. 

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.