Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

NPCF

NPCF start campagne; consument wordt wakker!

13 okt 2014

De Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie start met een nieuwe campagne om de consument zich bewust te laten worden van de zorgpolissen die zij hebben. Zij hebben een onderzoek laten uitvoeren door Motivaction en daar komen resultaten naar voren die menigeen zullen verbazen!

Twee op de vijf Nederlanders kijken nauwelijks om naar hun zorgverzekering, een kwart van de verzekerden vindt het kiezen van een goede zorgverzekering niet interessant en de helft vertrouwd er blindelings op dat de verzekering een goede dekking geeft voor medische kosten.

Juist door kritisch naar uw polis te kijken kunt u hier winst uit behalen, het kan zo zijn dat u nog volledig verzekerd bent voor fysiotherapie maar dit niet meer nodig heeft, of de extra polis voor orthodontie en mondzorg terwijl u al een gebitsprothese heeft? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van onderdelen die uw polis kan bevatten en u veel extra kosten geven op uw zorgpremie.

Het blindelings vertrouwen is ook niet wat de voorkeur heeft, uw polis kan tussentijds gewijzigd zijn en heeft u dan nog wel keuzevrijheid? Indien dit niet het geval is kunt u beter een polis nemen die wellicht enkele euro’s duurder uitkomt maar waar u wel bij de zorgverlener op de hoek terecht kunt in plaats van een uur te moeten reizen om hier gebruik van te kunnen maken.

 

De vergelijkingswebsites zijn onbetrouwbaar

Ook dit komt naar voren in het onderzoek en hier zijn wij het volledig mee eens, gelukkig heeft dit jaar de AFM zich ermee bemoeit en zijn de vergelijkers van zorgverzekeringen dit jaar verplicht een vergunning te bezitten.  Zo kan het niet zo zijn dat u slechts een tiental verzekeringen op een website kunt zien terwijl er nog 40 anderen zijn. Hoe gaan wij hiermee om? Wij maken ons geen zorgen, bij ons ziet u altijd al alle zorgverzekeraars ongeacht de eventuele vergoedingen die hieraan gebonden zijn. Wij laten ons niet sturen en selecteren nergens op, kortom: De juiste prijs bij de keuzes die u maakt in de zorgvergelijker, niets meer niets minder want dat is de kracht van zorgverzekeringwijzer.nl, onafhankelijk en transparant!

De NPCF zal ook dit jaar weer met de keuzegids zorgverzekeringen komen, een leidraad die u kunt helpen bij het afsluiten van een zorgverzekering. Let op deze gids beveelt geen zorgverzekeraars aan maar helpt u slechts in het uitleggen van welke polis u nou eigenlijk heeft en welke regels er gelden binnen de zorg op dit moment.

Wilt u straks in november gebruik maken van onze onafhankelijke vergelijker? Schrijft u zich dan snel in voor het zorgpremie alarm, u ontvangt dan een email van ons indien alle zorgverzekeraars bekend zijn geworden en u uw zorgpremie kunt vergelijken. 

Bron: NPCF

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.