Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

onbeperkte fysiotherapie zorgverzekering

Onbeperkte fysiotherapie in 2015 voor het laatst?

25 nov 2014

Is onbeperkte fysiotherapie nog wel mogelijk?

Bewegen, dat doet iedereen totdat we ergens last van krijgen pas dan merken we onze beperkingen en maken we vaak gebruik van een fysiotherapeut. Deze helpt menigeen bij de behandeling van zijn / haar klachten maar ook om verdere klachten te voorkomen. Vaak komen we bij een fysiotherapeut na verwijzing van de huisarts maar je kunt hier ook zonder verwijzing terecht, maar wat is nou de daadwerkelijke vergoeding van de verzekeraar? En is het straks nog wel mogelijk om gebruik te maken van onbeperkte fysiotherapie? In 2007 waren er nog 24 zorgverzekeraars welke onbeperkte fysiotherapie in hun aanvullende pakket hadden, vandaag de dag zijn dit er slechts acht zorgverzekeraars waarvan er drie geen medische selectie bieden. We zien nu al dusdanige verschuivingen binnen de pakketten van de zorgverzekeraars dat het mij niet zal verbazen dat dit het laatste jaar is van de onbeperkte fysiotherapie” aldus: Rob de Graaf van Zorgverzekeringwijzer.nl 

Kostenbesparende werking van fysiotherapie

“Met grote regelmaat komen wij in het ziekenhuis patiënten tegen die een beperking hebben welke niet in de lijst van chronische aandoeningen staan maar wel zeker baat hebben bij een onbeperkte fysiotherapiepolis, al is het niet voor het verbeteren van de klacht dan is het wel om de kwaliteit van leven te verbeteren. Echter door de steeds strenger wordende zorgverzekeraars en de duurder wordende aanvullende polissen kunnen zij verminderd gebruik maken van de (onbeperkte) fysiotherapie. Hierdoor , vallen ze  terug  op ziekenhuiszorg in verband met verslechtering van hun ziektebeelden.  Dit kost uiteindelijk meer dan de fysiotherapie vergoedingen kosten. Een gemiste kans.” aldus Frans Kooning van Zorgverzekeringwijzer.nl 

Hoe zit het met fysiotherapie in de zorgverzekering 2015?

Bent u Jonger dan 18 jaar?
Dan worden per indicatie de eerste 9 behandelingen voor fysiotherapie vergoed. Heeft u daarna nog meer behandelingen nodig dan volgen er nog maximaal 9 die ook vergoed worden. 

Betreft het een chronische aandoening? Zie lijst chronische aandoeningen, dan wordt de behandeling volledig vergoed. 

Bent u ouder dan 18 jaar?
Dan wordt fysiotherapie beperkt vergoed vanuit de basisverzekering, heeft u een chronische aandoening? Dan zult u de eerste 20 behandelingen zelf moeten betalen of deze via uw aanvullende verzekering moeten laten dekken. 

Is het mogelijk zonder chronische aandoening gebruik te maken van fysiotherapie?

Indien uw aandoening niet valt onder de term “chronische aandoening” maar u daadwerkelijk wel gebruik moet maken van fysiotherapie voor een verbetering van uw gezondheid of uw kwaliteit van leven. Dan dient u een aanvullende verzekering te nemen voor fysiotherapie. Op de volgende pagina: Fysiotherapie 2015 hebben wij een overzichtelijke pagina gemaakt waar u kunt zien bij welke zorgverzekeraar u terecht kan in 2015, ook zonder medische selectie en met volledige keuzevrijheid. 

Start nu met het vergelijken van uw zorgverzekering en bekijk welke zorgverzekeraar met aanvullende fysiotherapie het beste bij u past in 2015. Klik hier voor de zorgvergelijker.

Rob de Graaf

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige en verbetermanager binnen de zorg. "Sinds het begin van de website hebben wij gekeken hoe we het zo eenvoudig mogelijk kunnen maken voor de consument om hun weg te vinden in het oerwoud van de verzekeraars." U kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.