Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

ervaringen zorgverzekeraars klantenservice

Ondermaatse kwaliteit bij klantenservices zorgverzekeraar

13 dec 2013

Diverse klantenservices van zorgverzekeraars verstrekken in een op de drie gevallen onjuiste of gebrekkige informatie omtrent de zorgverzekering. Dit blijkt uit een onderzoek van de consumentenbond onder vijftien zorgverzekeraars in Nederland.

Voor het onderzoek dat werd uitgevoerd middels de zogeheten “mysterieshoppers” werden er drie vragen gesteld per email en per telefoon beide driemaal. De vragen gingen over de vergoedingen, de berekening na een scheiding, een machtiging en het overstappen van een volwassen kind naar de polis van de ouders. Opvallend was dat er regelmatig verkeerde informatie verstrekt is tot soms wel driemaal.  De zorgverzekeraars die zijn betrokken bij het onderzoek reageerden verbaasd en vertelde zich niet te herkennen in deze uitkomsten, zij stellen dan ook een onderzoek in naar hoe dit kan gebeuren.

Hoe zijn uw ervaringen?

De meeste consumenten van zorgverzekerinwijzer laten zich vrij positief uit over hun zorgverzekeraar, u kunt een beoordeling achterlaten op de volgende pagina: Deel uw ervaring. Door uw informatie te delen met andere consumenten kan de kwaliteit van de zorgverzekeraars hoog gehouden worden. Wij vragen u dan ook uw ervaring te delen met ons, een kleine moeite maar zeer waardevolle informatie.

Heeft u zelf slechte ervaringen met zorgverzekeraars die zeker onder de aandacht gebracht moeten worden? Mail ons en wij zullen ons team dit verder laten onderzoeken!

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.