Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

eigen bijdrage medicijnen

Onrust over medicijn vergoedingen

12 mrt 2015

Recentelijk is er veel ophef geweest over de 400 medicijnen die sinds begin van deze maand niet meer worden vergoed door de zorgverzekeraar. Het gaat vooral om geneesmiddelen die op maat gemaakt zijn en een bijzondere toedieningsvorm hebben die vooral in de ziekenhuizen gebruikt wordt zoals anesthesiologische pijnmedicijnen.

Welke medicatie treft deze stop?

Het gaat vooral om veel crèmes tegen psoriasis en eczeem, waarbij de werking niet bewezen is. Zorgverzekeraars Nederland reageert hierop dat het een logisch gevolg is dat indien een behandeling of medicijn niet is bewezen het niet meer vergoed dient te worden.

De volledige lijst met medicatie kunt u hier vinden.

 

Hoe reageren de verzekeraars op de medicatievergoeding?

ONVZ komt vandaag met het bericht naar buiten dat  zij de  medicatie die op de lijst staat voorlopig gewoon blijft vergoeden voor de patiënten die dit gebruiken.

De verwachting is dat er meerdere verzekeraars binnenkort met deze melding naar buiten zullen komen.

Hoe zit het met de vergoeding van medicatie?

Bij veel medicijnen die een huisarts of een specialist voorschrijft worden deze meestal vergoed uit het basispakket. Binnen Nederland is er een Geneesmiddelen Vergoeding Systeem voor een geneesmiddel, komt het bedrag boven dit bedrag uit dan dient u een aanvullend bedrag zelf te betalen. Dit geldt in principe alleen voor de geregistreerde geneesmiddelen.  Indien een medicijn niet is geregistreerd dan is er slechts in bijzondere gevallen een vergoeding mogelijk, dit geldt bijvoorbeeld bij medicatie voor een zeldzame ziekte. Raadpleeg hiervoor uw eigen zorgverzekeraar indien u dit medicijn dient te gebruiken of zij dit daadwerkelijk gaan vergoeden.

Bekijk hier de vergoeding eigen bijdrage GVS 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.