Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

ONVZ Zorgpremie 2015, een stijging van 5 euro per maand.

ONVZ Zorgpremie 2015, een stijging van 5 euro per maand.

17 nov 2014

ONVZ heeft zojuist haar zorgpremie voor 2015 bekend gemaakt en laat ook een stijging in de premie zien. De premie stijgt met € 5,34  naar 101,85 per maand. Onder ONVZ vallen ook VVaa en PNOzorg welke vandaag naar alle waarschijnlijkheid ook hun premies zullen presenteren.

Aanvullende polissen ONVZ 2015

ONVZ heeft in 2015 net als voorgaande jaren vijf extra aanvullende polissen:

  • Startfit, kost € 6,74 per maand
  • Extrafit, kost € 8,83 per maand
  • Benfit, kost € 21,39 per maand
  • Optifit, kost € 36,73 per maand
  • Topfit, kost € 53,94 per maand

 

Voor een uitgebreid overzicht van de polissen bekijkt u de pagina ONVZ zorgpremie 2015.

 

Waar komt de stijging van de zorgpremie 2015 vandaan?

Na Prinsjesdag heeft de regering al bekend gemaakt dat de nominale zorgpremie gaat stijgen voor 2015. De oorzaak hiervan is mede dat er een wijziging plaats gaat vinden per 1 januari 2015 in de Wet Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten, die een transitie doormaakt op het gebied van de thuiszorg / wijkverpleging van de gemeenten naar de zorgverzekeraars.

De stijging lijkt veelal wel beperkt te worden doordat de zorgverzekeraars hun reserves inzetten. Zorgverzekeraars Nederland heeft hierop ook gereageerd dat de regels voor de reserves op dit moment te streng zijn en dat dit beleid versoepeld dient te worden. De eindstand van dit jaar is dat dit nog niet zo is en de premie dus moet stijgen.

Op dit moment komen er steeds meer zorgverzekeraars die hun premies bekend maken, wij verwerken dit zo snel mogelijk in onze zorgvergelijker maar om de vergelijker zo goed mogelijk te gebruiken kunt u het beste vanaf 19 november uw zorgverzekering vergelijken. De vergelijker heeft dan alle gegevens van alle zorgverzekeraars in het systeem, zo kunt u onafhankelijk uw zorgpremie 2015 vergelijken

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.