Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Zorg voor ouderen

Oudere echtparen zo lang mogelijk samen

6 feb 2014

 

Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gaat zorgverzekeraars en zorginstellingen nogmaals attenderen op hun plicht een geschikte plek te zoeken waar oudere echtparen samen kunnen wonen.

Oudere echtparen vaker uit elkaar

De laatste tijd kwamen er steeds meer berichten naar buiten over oudere paren die in de praktijk toch niet tot het einde bij elkaar kunnen blijven. Van Rijn laat inventariseren hoe vaak dit voorkomt. Ook wil hij weten welke knelpunten er zijn, zodat hier iets aan gedaan kan worden. De staatssecretaris vindt dat oudere echtparen de mogelijkheid moeten hebben om bij elkaar te blijven. “Als ouderen na vele jaren niet samen kunnen blijven is dat intens verdrietig”, zo schrijft hij in de Tweede Kamer.

Afspraken AWBZ

Volgens de bewindsman zijn er in de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) duidelijke afspraken opgenomen over het opnemen van een partner of geliefde. Door een gebrek aan geschikte appartementen kunnen deze afspraken vaak niet nageleefd worden. Hier wil de staatssecretaris iets aan doen. “Het is mijn overtuiging dat we de kwaliteit van deze voorzieningen moeten verbeteren om tegemoet te komen aan de wensen en eisen die mensen tegenwoordig aan de zorg stellen. Dat is mijn belangrijkste drijfveer achter de hervorming van de langdurige zorg.”

Bron: Skipr

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.