Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

ouderen betalen meer zorgverzekering

Ouderen gaan fors meer betalen dan jongeren voor dezelfde aanvullende zorg

6 nov 2013

Het komende jaar zullen aanvullende ziektekostenverzekeringen niet langer gebaseerd zijn op ‘samen delen’. Steeds meer zorgverzekeraars kiezen voor gedifferentieerde premies zo blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Ouderen betalen bij diverse zorgverzekeraars het komende jaar fors meer dan de jongere generatie.

Voor de basisverzekering geldt nog steeds een solidariteitsprincipe. Deze verzekering heeft voor iedereen dezelfde inhoud en prijs. De laatste jaren is echter te zien dat steeds minder jongeren kiezen voor een aanvullende zorgverzekering omdat zij denken deze zorg niet nodig te hebben. Ouderen daarentegen hebben vaker een aanvullende verzekering en doen hier ook vaker een beroep op. Zorgverzekeraars blijven hierdoor over met relatief ‘dure’ verzekerden voor de aanvullende pakketten wat een negatief effect heeft op de winst.

Zorgverzekeraars reageren op deze ontwikkeling door dezelfde aanvullende pakketten voor jongeren aan te bieden tegen een veel lager tarief dan voor ouderen terwijl de inhoud van het pakket gelijk blijft. Niet alleen gaan steeds meer zorgverzekeraars met gedifferentieerde premies werken, ook worden de premieverschillen steeds groter.

Zorgverzekeraar VGZ past in 2014 ook premie differentiatie toe gebaseerd op leeftijd. Voor een aanvullende verzekering betaalt een achttienjarige in 2014 €335 terwijl een oudere voor hetzelfde pakket €382 betaald, een prijsverschil van 14%. Het verschil loopt hoger op bij zorgverzekeraar Zilveren Kruis, namelijk tot 67%. Een oudere betaalt hier €286 meer dan een jongere. Maar niet alleen de grote verzekeraars passen deze strategie toe. Ook steeds meer kleine zorgverzekeraars passen prijsdifferentiatie toe. Ouderen stappen minder snel over en op deze manier hopen zij de populariteit van een aanvullende verzekering te verhogen onder jongeren.

Naar verwachting zullen de prijsverschillen de komende jaren verder uiteenlopen. Ook verwachten experts dat het niet zal blijven bij alleen premiedifferentiatie. Mogelijk zal er in de toekomst ook gedifferentieerd worden op aspecten als gezondheid en leefstijl.

Bron: RTL Nieuws

Reacties op dit bericht

Méér winst maken? Waar is het solidariteitsprincipe gebleven? Ook de jongeren worden een keer oud (en krakkemikkig), het gaat vanzelf. We gaan het Amerikaans systeem achterna. Daar vallen al doden.

Door Fran op 6 nov 2013

kortomschreven: diefstal !

Door Jean op 6 nov 2013

Als ik niks meer te eten heb ga ik stelen,inde gevangenissen is het eten ook goed,binnen zitten doen we al jaren,omdat we niks meere besteden hebben,we krijgen bezoek eigen kamer sporten,we worden uit gelaten,in de gevangenis hebben we het beter als dat we het nu hebben.

Door Thea van geleen op 6 nov 2013

je voelt je steeds meer gediscrimineerd het is bijna schandalig dat je na je 65ste nog leeft. nog meer oudere zullen juist hierdoor hun aanvullende verzekering opzeggen. totdat ze met spoed in het hospitaal terecht komen. en dan is de rekening vele malen hoger.

Door Caroline roelofs op 6 nov 2013

Schandalig vind ik het. We hebben al niet zoveel. Ik moet nu al kiezen tussen een pyjama, of een paar schoenen. Betaal me eigen al scheel aan alles. Willen ze nu nog meer afpakken. Die hoge bestuurders kunnen wel een tonnetje of 2 minder verdienen per jaar. Dan houden ze nog genoeg over om er goed van te leven. Wij, hebben samen per jaar 25.000 inkomen Zie daar maar eens van rond te komen.!!!

Door Nel op 6 nov 2013

EEN GROTE SCHANDE IS DAT,WAAR MOETEN WY DAT GELD VANDAAN HALEN?????OF MOET IK GAAN INBREKEN?

Door KARELS op 6 nov 2013

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.