Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Overheid betaalde te veel aan zorg

Overheid betaalde te veel aan zorg

8 mei 2013

Overheid betaalde te veel aan zorg

De Nederlandse overheid heeft vorig jaar meer uitgegeven aan de zorg dan aanvankelijk was begroot. Dit blijkt uit een financieel jaarverslag van de Rijksoverheid. In totaal vielen de kosten ruim 900 miljoen euro hoger uit dan verwacht.

In 2011 nog werd het budget voor de zorg met meer dan twee miljard overschreden. Vorig jaar kreeg de minister van Volksgezondheid al veel kritiek te verduren van de Algemene Rekenkamer omdat het financiële instituut vond dat de beleidsbepalers weinig zicht hadden op de uitgaven. Volgens de Rekenkamer komt dit omdat de minister zelf pas jaren later meer inzicht krijgt in de uitgaven van het ministerie. Volgende week komt de Rekenkamer met een beoordeling over de uitgaven van 2012.

Vorig jaar werd 84 miljoen meer uitgegeven aan diverse huisartsenposten dan aanvankelijk werd gedacht. De grensoverschrijdende zorg en de mentale gezondheidszorg kregen ook meer geld toegestopt dan was begroot. Gezamenlijk kregen ze 235 miljoen euro teveel van de overheid in het laadje.

De grootste tegenvaller in de zorg  was er voor de instellingen van de AWBZ. De overheid betaalde vorig jaar 660 miljoen te veel aan de zorginstelling. Met dit excessieve bedrag spande AWBZ de kroon wat betreft zorginstellingen.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.