Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

zorg op nullijn

Overheidsuitgaven zorg op nullijn

19 sep 2012

De troonrede is uitgesproken. 'Welke kant gaan we op met de zorg in Nederland?' Dat is een goede vraag. Gisteren is meegedeeld, in het advies van de Raad van State, dat de kosten voor zorg niet meer mogen stijgen en op een nullijn moeten worden gesteld voor de overheid. Op dit moment gaat al een kwart van de overheidsuitgaven naar de zorg. Als er nu geen maatregelen worden genomen dan zullen de zorgkosten in 2040 de helft van de publieke uitgaven opeisen.

Wat ten laste komt van de zorgverzekeraars en wat ten laste van de AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Zorg), moet terdege en regelmatig vastgesteld worden. In ieder geval moeten de basisvoorzieningen voor een ieder ter beschikking blijven. Een eventuele groei van de zorg is alleen mogelijk indien de kosten daarvoor voor het merendeel ten laste van de burgerij zullen vallen. Vooral de ouderen in de gemeenschap hebben tegenwoordig meer te besteden dan vroeger waardoor deze groei gerealiseerd zou kunnen worden, aldus de Raad van State.

Minister van Volksgezondheid, Edith Schippers, meldde gisteren eveneens dat de zorgpremie volgend jaar zal stijgen. Het kabinet schat de verhoging in op 20 euro maar de uiteindelijke verhoging van de zorgverzekering premie, zal door de zorgverzekeraars vastgesteld moeten worden. Schippers denkt, daar er vorig jaar al een forse verhoging door de zorgverzekeraars is doorgevoerd, wat de nodige kapitaal buffer heeft opgeleverd, dat de verhoging nu niet dramatisch zal uitvallen.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.