Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

overstappen zorgverzekering loont!

Overstappen loont! Bespaar 67 euro per jaar

6 okt 2017

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft haar jaarlijkse rapport (marktscan) de afgelopen dagen naar buiten gebracht. Hier is naar voren gekomen dat de gemiddelde overstapper 67 euro per jaar kan besparen door te veranderen van zorgverzekering. Tevens pleit de NZa ervoor dat het voor de burgers nog gemakkelijker gemaakt dient te worden om te switchen van zorgverzekeraar zodat de marktwering in de zorg echt kan toenemen. In het kader van leuker kunnen wij het niet maken, hebben wij onze zorgvergelijker dit jaar dan ook nog verder verbeterd om het u zo eenvoudig mogelijk te maken. 

Overstappen van zorgverzekering

Veel zorgverzekeraars die hoor je pas zodra het overstapseizoen begint en via diverse media je huiskamers binnenvallen, via televisie, radio of zelfs folders in de bus, niets is meer te gek. Toch is het u wellicht opgevallen dat dit de afgelopen jaren minder is geworden. De verzekeraars hebben namelijk het afgelopen jaar weer bespaard op de uitgaven op reclame uittingen. Dit was ook de wens van de NZa enkele jaren geleden waar de verzekeraars zich aan lijken te houden, een vermindering van het aantal polissen is hiervan ook een voorbeeld van het advies destijds. 

Maar hoe kunt u nou bekijken waar u op kunt besparen? Eerdaags, lees voor 12 november, ontvangt u van uw huidige zorgverzekering de nieuwe polis voor het komende seizoen. Hierop staat exact welk pakket u heeft en eventueel welke aanvullende dekkingen u heeft afgesloten. Bedenk vooraf wat u het komende jaar kunt verwachten aan zorgkosten, wellicht bent u juist oververzekerd of onderverzekerd indien u weet dat u geopereerd gaat worden de komende periode? Heeft u het eigen risico verhoogt? Dan kunt u deze ook het beste omlaag zetten als u zorgkosten verwacht het komende jaar, verwacht u die niet en bent u verder gezond, dan kunt u zelfs tot 240 euro per jaar besparen indien u dit eigen risico vrijwillig verhoogt naar 885 euro! Bekijk eenvoudig via onze zorgvergelijker welke polis er dit jaar het beste uitkomt voor u tijdens het vergelijken. U kunt alles eenvoudig aanpassen via de filters aan de linkerzijde en de prijzen passen zich direct aan, aan uw wensen.

Verwachtingen overige zorgverzekeraars 2018

Verwachtingen, wij durven ze niet meer uit te spreken, het ene onderzoek pleit juist voor een verlaging van de zorgpremie, de ander voor een verhoging. DSW kwam de afgelopen week met de eerste zorgpremie naar buiten maar, was dat juist niet de zorgverzekeraar die vorig jaar de hoogste stijger was met 12 euro per maand erbij? Hebben de andere verzekeraars nog genoeg reserves die ze in gaan en kunnen zetten? 12 november dan weten we exact wat de prijzen zijn van de zorgverzekeraars voor de zorgverzekering 2018. Waar wij wel op hopen is dat de zorgverzekeraars eindelijk de switch gaan maken en de polissen aantrekkelijker maken voor de chronische zieken. We weten tenslotte dat de compensatie regelingen voor de zorgverzekeraars inmiddels zijn aangepast en de studenten niet heel aantrekkelijk zijn voor de verzekeraars maar het rijk hen juist compenseert voor de chronische zieken. 

Wilt u op de hoogte blijven van de huidige ontwikkelingen en een email ontvangen indien alle premies bekend zijn? Schrijft u zich dan onderop deze pagina in voor de nieuwsbrief! 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.