Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Overstappen naar een nieuwe zorgverzekering in 2015?

Overstappen naar een nieuwe zorgverzekering in 2015?

29 okt 2014

Het seizoen van de zorgverzekeringen is weer aangebroken. De verzekeraars zullen binnenkort weer met het mediacircus gaan beginnen. Dit met als doel om u als klant binnen te slepen. U kunt straks op de radio, televisie of het internet niet meer om ze heen. Welke zorgverzekering is nu eigenlijk het beste of het goedkoopste?

Neem uw “oude” zorgverzekering eens onder de loep!

Bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekering komen diverse aspecten aan bod waar u rekening mee kunt houden. Allereerst is het belangrijk rekening te houden met uw persoonlijke situatie. Verwacht u in 2015 zorgkosten te gaan maken? Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er in het jaar 2015 een operatie gepland staat, waarbij u een revalidatietraject in gaat na de ingreep. Ook kan het zo zijn dat u gaat bevallen van een kind. Dit zijn voorbeelden van zaken waar u rekening mee kunt houden bij het afsluiten van een bijpassende zorgverzekering. Indien u nog een aanvullende polis heeft die juist pakketten bevat die u helemaal niet meer nodig heeft is het ook raadzaam om dit op een rij te zetten, alvorens u een zorgverzekering af gaat sluiten. 

De goedkoopste zorgverzekering is niet altijd de beste zorgverzekering!

Uiteraard willen we allemaal een zo goedkoop mogelijke zorgverzekering, maar is dit nou werkelijk zo verstandig? Indien u zoekt naar een goedkope zorgverzekering, dan komen vaak de zogeheten ‘budgetpolissen’ naar voren. Hier heeft u vaak een zeer beperkte keuzevrijheid en kunt u in enkele gevallen slechts alleen gebruik maken van maar een aantal ziekenhuizen in Nederland. Dit heet geplande zorg. Op zich kan dit een prima verzekering zijn voor iemand die nooit hulpbehoevend is, maar zodra u bijvoorbeeld uw been breekt en hier later aan geopereerd dient te worden, dan kan het zo zijn dat u tot 50% van de kosten voor uw eigen rekening moet nemen. Dit omdat het ziekenhuis dan geen contract heeft met deze budgetpolis. Om dit te voorkomen kunt u in de zorgvergelijker kiezen voor keuzevrijheid. Dit kost u vaak maar een aantal euro extra per maand. Het voordeel is dat u dan wel gebruik kunt maken van alle zorgverleners in Nederland. 

Welke vergelijkingswebsites zijn betrouwbaar?

Dit jaar zijn er veranderingen doorgevoerd in de wereld van het vergelijken van de zorgverzekeraars. Een website die vanaf 17 november gegevens van een consument nodig heeft zoals o.a. leeftijd, geslacht of postcode heeft een vergunning nodig van de Autoriteit Financiële Markten. Zorgverzekeringwijzer is in het bezit van deze bijbehorende vergunning. Tevens hebben onze medewerkers contact met de consumenten en zijn zij professioneel geschoold om u te voorzien van een goed advies. Let voor het vergelijken van uw zorgverzekering op of een website bovenstaande vergunning in bezit heeft. Op deze manier voorkomt u dat u een verkeerd advies krijgt. 

Hoe werkt zorgverzekeringwijzer?

De zorgverzekeringwijzer staat voor drie punten: eenvoud, transparantie en onafhankelijkheid. Dit stralen wij dan ook graag uit. 

Voor het vergelijken van uw zorgverzekering kunt u terecht op de pagina zorgpremie vergelijken. U klikt hier eenvoudig op de plaatjes en geeft aan welke voorkeuren u heeft voor de zorgverzekering in 2015. Hierna klikt u op de knop 'vergelijken'. Er wordt op dat moment contact gemaakt met onze database van meer dan 3.000.000 records. Razendsnel worden de uitkomsten weergegeven op het volgende scherm. Hierna kunt u er voor kiezen om de zorgverzekering af te sluiten. Dit kan direct op onze website alsmede op de website van de aanbieder. Bekijk de infographic hieronder over hoe de vergelijking schematisch in elkaar zit.

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het laatste nieuws omtrent de zorgverzekering 2015? U kunt zich dan inschrijven voor het zorgpremie alarm. Deze staat rechtsboven op de website weergegeven. Ook kunt u ons volgen op social media. Deel ons vooral met uw vrienden, want ook zij hebben recht op een eerlijke vergelijking! Start nu met uw zorgverzekering vergelijken

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.