Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

waarde bij het overstappen zorgverzekering

Overstappers hechten veel waarde aan familie en kennissen

9 mrt 2014

De meeste Nederlanders stappen niet zomaar over naar een andere zorgverzekeraar. Vooraf aan een keuze voor een nieuwe zorgverzekeraar wordt om advies gevraagd aan de familie- en kennissenkring. De mening van een ander blijkt een behoorlijk grote rol te spelen in de keuze om over te stappen en de keuze voor de nieuwe zorgverzekeraar, aldus onderzoeksbureau Blauw Research.

Volgens Blauw Research praten drie op de vier Nederlanders regelmatig met elkaar over zorgverzekeraars en het afsluiten van een zorgverzekering. Van de Nederlanders die vorig jaar zijn overgestapt heeft 38% om advies gevraagd bij een vriend of familielied. Van de overstappers hebben 29% uiteindelijk hun keuze gebaseerd op het ontvangen advies.

Zorgverzekeraars aanbevelen
Niet alleen vragen Nederlanders volgens Blauw Research om advies, een groot deel van de Nederlanders beveelt uit eigen initiatief hun eigen zorgverzekeraar aan. Het doorspelen van eigen ervaringen met een zorgverzekeraar is voor veel Nederlanders inmiddels een gewoonte geworden. Het actief aanbevelen van zorgverzekeraars is één van de redenen waarom Nederlanders overstappen. In 25% van de gevallen wordt er besloten om zich beter te verdiepen in de mogelijkheid om over te stappen. Zorgverzekeraars hebben er dus wel degelijk baat bij om hun klanten tevreden te stellen en fans te creëren.

Eigen ervaring en relevante gebeurtenissen
In september vorig jaar publiceerde Zorgverzekeringwijzer.nl ook al een artikel over dit onderwerp op basis van een onderzoek uitgevoerd voor de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hieruit kwam onder andere naar voren dat consumenten gemiddeld een 6,2 scoren voor objectieve kennis, accurate kennis waarover men daadwerkelijk beschikt. Ook bleken consumenten iets wat overmoedig over hun eigen kennis van zorgverzekeringen. Naast het raadplegen van ervaringen van familie, kennissen en vrienden raadpleegt de consument ook zijn eigen betrokkenheid en ervaringen en relevante gebeurtenissen. Wilt u meer weten over dit onderzoek? Lees dan ons artikel ‘Wat je echt weet en wat je denkt te weten over zorgverzekeraars’. 

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.