Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

overstappers 2020

Overstappers licht gestegen wel forse verschuivingen!

22 jan 2019

Voor het eerst sinds tijden hebben we te maken met grote verschuivingen binnen de vier grote zorgverzekeraars. Sinds een lange tijd lijkt het huidige stelsel dat al in 2006 is ontstaan zijn werk te doen. Het huidige stelsel is bedacht om de kwaliteit van zorg te verhogen en de kosten laag te houden en zodoende de verzekeraars tegen elkaar uit te spelen om te zorgen dat ze zich optimaal inzetten voor de patiënten.  

Voorlopige cijfers zorgverzekering 2019

Het aantal overstappers van 2019 licht op 1,1 miljoen wat nog steeds maar 6,6 % van het aantal verzekerden is. Dit aantal kan nog veranderen want indien men zelf zijn huidige zorgverzekering heeft opgezegd in december dan kan men nog tot 1 februari zijn of haar polis kiezen.

Uitloop en instroom bij zorgverzekeraars

Wat we zien is dat juist door de grote verschillen in de prijzen die nu getoond worden bepaald waar de patiënten uiteindelijk voor kiezen. Zo heeft VGZ er dit jaar 5% aan verzekerden bij kunnen schrijven en komt haar totaal op 200.000 extra verzekerden. CZ en Achmea leverden respectievelijk 118.000 en 115.000 klanten in ten opzichte van het vorige jaar. Vooral Achmea is opmerkelijk want de labels zilveren kruis heeft er 30.000 verzekerden bij gekregen maar die hebben afscheid genomen van het label Avero wat weer een uitstroom van 83.000 verzekerden heeft opgeleverd.

Wat we hier nu zien is een mooi voorbeeld van hoe het concurrentiestelsel in elkaar zit. Zorgverzekeraars reserveren geld om de premiestijging te dempen maar op het moment dat er 118.000 mensen uitstromen hoeft de verzekeraar dat niet uit te geven en blijft dat op de plank. Echter zullen deze verzekeraars er volgend jaar alles aan doen om klanten terug te winnen en kunnen ze het reeds gereserveerde geld inzetten om de premie nog lager te maken. Wat ze uiteindelijk weer nieuwe klanten oplevert omdat je dan ook hogere posities op de vergelijkingsmarkt verkrijgt (goedkoopste polis met beste dekkingen staan bovenaan, uiteraard onafhankelijk bij ons.)

Ook de kleinere zorgverzekeraars lijken hier positief uit te komen, zowel DSW als ONVZ stijgen de afgelopen jaren met stabiele cijfers.

Wat kunnen we dit jaar verwachten?

Dit jaar zullen de zorgverzekeraars nieuwe initiatieven gaan bedenken, zoals VGZ dat afgelopen jaar deed met “zinnige zorg”. Dit komt de kwaliteit van zorg alleen maar ten goede dus dat stimuleren wij enorm. Ook zullen de campagnes van de zorgverzekeraars die nu “leeggelopen” zijn dit jaar naar verwachting weer groter zijn dan dat ze waren de afgelopen jaren. Dinsdag 17 september is het prinsjesdag, traditioneel zal zorgverzekeraar DSW op 24 september de prijs van de zorgpremie 2020 naar buiten zal brengen. Vanaf dat moment zullen de overige verzekeraars volgen voor het seizoen 2020 en kunt u starten met uw zorgpremie 2020 vergelijken

Wil je ten alle tijden op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, blijf ons dan volgen op zowel de website als via social media!

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.