Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

wedstrijd pallieatieve zorg

Palliatieve zorg-app voor huisartsen wint VoorGoedeZorg 2014

26 mei 2014

Marije Brüll van Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant heeft de ideeënwedstrijd VoorGoedeZorg van VGZ gewonnen. Haar idee ‘Regionale app Palliatieve zorg voor huisartsen’ werd door de jury gekozen als het beste idee voor een verbetering in de palliatieve zorg. Het Netwerk Palliatieve Zorg gaat samen met VGZ de app verder ontwikkelen en uitvoeren.

Palliatieve zorg is zorg voor mensen die niet meer beter worden. VGZ wil deze zorg verbeteren en zoekt daarom naar het beste idee in de wedstrijd VoorGoedeZorg. De zorgverzekeraar helpt de winnaar om het idee uit te voeren.

Vijf finalisten

De finale vond donderdagavond 22 mei plaats bij CitySense in Utrecht. Jort Kelder presenteerde de avond en stelde samen met de jury kritische vragen aan de vijf finalisten. Alle finalisten kregen vijf minuten om hun idee te presenteren. Uiteindelijk wees de jury de Palliatieve zorg-app aan als het winnende idee.

Het winnende idee: een praktische app voor huisartsen

Met de app wil het Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant vooral de huisarts handige ondersteuning bieden bij de zorg in de laatste levensfase. Marije Brüll: “een huisarts heeft meestal weinig ervaring hiermee. Onze app gaat hierbij helpen, met praktische regionale informatie. Zoals handige telefoonnummers en tips. Zo kunnen we de kwaliteit van palliatieve zorg en de kwaliteit van de allerlaatste fase in het leven verhogen.”

VGZ helpt met de ontwikkeling van het idee

VGZ helpt de winnaar met de ontwikkeling, uitvoering en het uiteindelijk in de markt zetten van de app. U kunt de ontwikkelingen hiervan volgen via de VGZ Blog en de Facebook en Twitter pagina van VoorGoedeZorg.

Bekijk hieronder de video van Marije Brüll over de app
 


Bron: VGZ

Rebecca Visser

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.