Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

teveel betalen in zorginstellingen

Patiënten in zorginstellingen betalen teveel voor hun zorgverzekering

26 nov 2013

Patiënten die woonzaam zijn in een zorginstelling blijken vaak op jaarbasis teveel kwijt te zijn aan hun zorgverzekering. Seniorenorganisatie ANBO trekt aan de bel nadat uit onderzoek blijkt dat deze situatie steeds vaker voorkomt.

Patiënten in zorginstellingen maken vaker gebruik van zorg dan normale verzekerden. Veel patiënten hebben dan ook, om zo minder zelf te hoeven betalen, een aanvullende zorgverzekering afgesloten. Achteraf blijkt dit in veel gevallen overbodig te zijn. Het overgrote deel van de behandelingen in verpleeghuizen of in zorginstellingen vallen namelijk onder de AWBZ regeling. Het ANBO heeft geen concrete cijfers, maar schatten dat er in Nederland een paar duizend mensen jaarlijks teveel betalen voor hun zorgverzekering. De organisatie raadt dan ook patiënten in zorginstellingen aan om nauwkeurig de voorwaarden van hun zorgverzekering te bekijken.

Een aanvullende zorgverzekering kost jaarlijks al snel een paar honderd euro. Alhoewel een aanvullende zorgverzekering voor mensen die vaak gebruik maken van de zorg een pre is, is het dus voor veel patiënten die in een zorgtehuis wonen vaak weggegooid geld. Deze mensen hebben vaak al niet veel te besteden waardoor het nieuws voor de duizenden gedupeerden een aangename verrassing is.

Zorgverzekeraars zullen waarschijnlijk minder blij zijn met de berichtgeving omdat zij juist willen dat meer mensen een aanvullende zorgverzekering afsluiten. De afgelopen jaren zijn steeds meer Nederlanders afgehaakt. Zorgverzekeraars proberen nu jongeren te overtuigen van het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering. Bekijk direct wat u kunt besparen: zorgverzekering vergelijken

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.