Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Patiëntenorganisaties niet eens met bezuiniging in de zorg

Patiëntenorganisaties niet eens met bezuiniging in de zorg

20 mrt 2013

In Nederland zijn er diverse patiëntenorganisaties; dit zijn verenigingen of stichtingen voor mensen die lijden aan een bepaalde aandoening of ziekte. Deze organisaties worden ook wel patiënten-koepels genoemd.

Door deze patiëntenorganisaties is er negatief gereageerd op het feit dat het kabinet miljarden wil gaan bezuinigen in de zorg. Zij zijn van mening dat er andere maatregelen genomen kunnen worden om geld te besparen, waaronder bijvoorbeeld het verbeteren van de inefficiency in de zorg.

De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Edith Schippers, heeft laten weten open te staan voor suggesties van patiënten en patiëntenorganisaties met betrekking tot de aangekondigde bezuinigingen en heeft de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie samen met het Platform VG, het Landelijk Platform GGZ en de CG-Raad uitgenodigd om een meldpunt op te starten.

Juist de leden van deze patiëntenorganisaties kunnen ideeën opperen op basis van dagelijkse ervaringen. Daarom is dit initiatief genomen om een speciaal meldpunt te openen voor deze ideeën, aldus de CG-Raad (de Chronisch Zieken en Gehandicapten Raad Nederland).

Bij dit meldpunt kunnen niet alleen patiëntenorganisaties hun voorstellen kwijt gebaseerd op gemeenschappelijke ervaringen, maar juist ook de individuele patiënt (of familieleden van patiënten) die dagelijks en/of wekelijks te maken hebben met zorg en verbeterpunten kunnen opperen.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.