Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

mensen zien af van PGB na controle

Pgb’ers haken af na controle

1 apr 2014

Ongeveer tien tot twintig procent van de persoonsgebonden budgethouders die te maken krijgen met extra controle, ziet alsnog af van het pgb. Dat meldt het Functioneel Parket. Het staat volgens het Openbaar Ministerie niet vast of dit ook potentiële fraudeurs zijn.

In totaal hebben ongeveer 30.000 houders van een persoonsgebonden budget in de afgelopen periode extra controle gekregen. Tijdens deze controle wordt er gekeken of het ontvangen budget wel is uitgegeven aan zorg. Dit is één van de maatregelen die staatssecretaris van Rijn van Volksgezondheid heeft genomen om fraude tegen te gaan.

Vandaag start de strafzaak tegen Yvonne B. en twee medeverdachte. De drie worden verdacht van fraude met persoonsgebonden budgetten. In totaal zouden zij €800.000 aan zorggeld achterover hebben gedrukt. In totaal heeft het Functioneel Parket vijftien tot twintig zaken in onderzoek. En dit is slechts een klein deel van het vermoedelijke totale aantal pgb fraudegevallen. Het OM zegt die zaken eruit te pakken waar lessen uit getrokken kunnen worden over bijvoorbeeld nieuwe vormen van fraude.

Dankzij strafrechtelijke onderzoeken zijn er inmiddels maatregelen genomen. Zo krijgen budgethouders niet meer rechtstreeks een zak met geld maar wordt het geld ondergebracht bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Die keert het geld uit aan de door de budgethouder ingehuurde zorginstelling. Daarnaast moeten personen die in aanmerking willen komen voor een pgb fysiek aanwezig zijn tijdens het intakegesprek bij een zorgkantoor. Voorheen was het ook mogelijk om deze intake telefonisch af te handelen.

Bron: NOS

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.