Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Mensen van de ambulance

Psycholance: ambulance voor psychische nood

31 mrt 2014

In Amsterdam kunnen psychiatrische patiënten in geval van een acute crisis vanaf midden april een beroep doen op een speciale ambulance. Deze zogenaamde ‘Psycholance’ is een initiatief van Ambulance Amsterdam, GGD Vangnet en Advies, Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam (SPA) en de politie.

De partijen achter het initiatief streven ernaar dat de zorg voor medewerkers en patiënten veiliger uitgevoerd wordt en recht doet aan de specifieke zorgbehoefte van deze groep patiënten. Momenteel worden deze patiënten vanaf een politiebureau, de openbare ruimte of de thuissituatie nar de onderzoeksruimte van de SPA nog steeds vervoer door de politie. In de huidige situatie wordt er nog te vaak dwang of drank toegepast.

Ook volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is dit geen wenselijke situatie. Psychiatrische patiënten hebben recht op verantwoorde zorg. Een Psycholance is een zorgambulance en wordt bemand door een Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige van de SPA en een Zorgambulancechauffeur.

Momenteel wordt er een driejarige landelijke actie gevoerd, de mensen van de ambulance, waarmee er meer kennis en begrip gecreëerd moet worden voor ambulancezorg. Benieuwd wat bijvoorbeeld de ambulancechauffeur precies doet? Bekijkt u dan hieronder de informatie film, beschikbaar gesteld door de actie ‘De mensen van de ambulance’.

De kosten voor vervoer per ambulance worden over het algemeen gedekt door uw basisverzekering. Lees meer over de vergoeding van de ambulance

Bron: Skipr

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.