Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

rechtbank apothekers

Rechtbank stelt Achmea in het gelijk omtrent vergoedingen Amsterdamse apothekers

22 nov 2013

Een aantal weken terug kwam in het nieuws dat een groep apothekers uit Amsterdam zorgverzekeraar Achmea voor de rechtbank hadden gedaagd. Volgens de apothekers forceerde de zorgverzekeraar hen om geneesmiddelen met verlies te declareren. Het resultaat zou zijn dat de apothekers flinke verliezen zouden lijden.

De kwestie gaat met name om twee specifieke geneesmiddelen, Truvada en Atripa. De prijzen van deze HIV-remmers zijn de afgelopen periode door de fabrikanten flink omhoog gegaan en omdat in Amsterdam meer inwoners met het HIV virus telt dan andere Nederlandse steden, komen de apothekers in de knel.

Deze week sprak de rechtbank zich echter uit in het voordeel van zorgverzekeraar Achmea. Uit de stukken blijkt dat zorgverzekeraar Achmea dit jaar nog de vergoedingen voor beide geneesmiddelen heeft verhoogd. De vergoedingen zijn volgens de apothekers echter nog steeds gebaseerd op de prijzen van vorig jaar. Uit de stukken is volgens de rechtbank echter niet duidelijk dat de prijzen slechts over 2012 gelden en daarom kan de rechtbank de apothekers niet in gelijk stellen. Daarnaast konden de apothekers niet aantonen hoeveel verlies zij leden onder de huidige prijslijst die zorgverzekeraar Achmea aanhoudt.

De groep apothekers zijn uiteraard niet blij met de uitspraak maar hebben nog niet bekend gemaakt of zij in hoger beroep zullen gaan of het er bij zullen laten zitten. Voor inwoners met het HIV virus in Amsterdam zijn het spannende tijden, omdat het goed mogelijk is dat de rekening uiteindelijk bij de patiënt zal belanden. 

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.