Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Schippers wil lagere zorgpremie

Schippers wil lagere zorgpremie

8 apr 2013

De zorgpremie moet lager volgens Edith Schippers. De minister van Volksgezondheid gaat er vanuit dat zorgverzekeraars volgend jaar zelf hun premie verminderen. Dit vertelde ze in het televisieprogramma Kassa.

Kijkers van het programma konden voorstellen voorleggen aan de minister op welke manieren er volgens hen bezuinigd moet worden in de zorg. Eén daarvan is het terugdringen van de winst van de zorgverzekeraars. De winstmarges van zorgverzekeraars zou volgens de Nederlandse bevolking een stuk lager kunnen.

Volgens Schippers is het van belang dat zorgverzekeraars die winst maken, dat moeten doorspelen op de zorgpremie. De minister noemt dit een 'maatschappelijke noodzaak'. Wel zegt ze dat de winst van zorgverzekeraars niet omlaag moet, maar juist gestimuleerd moet worden.

Schippers gaf onlangs nog aan dat veel ideeën van zorgverzekeraars op veel weerstand stuitte. Daarom riep ze burgers en zorgpartijen om op zelf met initiatieven te komen.

De Algemene Nederlandse Ouderenbond is blij met het niet voorstel van Schippers. Maar voegt daar wel aan toe dat het zeer opportunistisch is. Liane van der Laan, voorzitter van de ANBO, vindt dat de minister zich drukker moet maken over de kwaliteit van de zorg en stelt dat Schippers pleidooi heel makkelijk is om het kabinet winst te laten maken.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.