Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

ouderen zorgverzekering

Snoeien in Ouderenzorg

23 aug 2012

Ingrijpen in de Ouderenzorg is volgens demissionair minister Edith Schippers (VVD) noodzakelijk om de zorg in Nederland betaalbaar te houden. “Ouderenzorg is in Nederland duurder dan in bijvoorbeeld Duitsland (3x) en Frankrijk (2x)”, laat de minister weten tegenover Het Financiële Dagblad.

Ouderenzorg zou vooral moeten plaatsvinden bij de mensen thuis; door familie, vrienden en buren en niet meer door instellingen. De kwaliteit van de zorg daar is slecht terwijl iedereen zijn best doet om deze wel goed aan te bieden. ‘Het roer moet om’, volgens Schippers.

Zij verwijst hierbij naar de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten, een verplichte collectieve zorgverzekering, welke bedoeld was om onverzekerbare uitgaven te dekken. Er moet terug gegaan worden naar de basis van die zorgverzekering zodat iedere Nederlander goede zorg krijgt; betaalbaar en beschikbaar.

Dit in tegenstelling tot de SP en PVV, deze partijen willen meer investeren in de ouderenzorg. Schipper echter, stelt dat er realistisch gekeken moet worden naar wat men kan en wil betalen voor zorg. De groei moet gematigd worden, weglopen voor dat probleem maakt het probleem alleen maar groter, benadrukt zij.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.